Siyaset Haber Girişi : 29 Temmuz 2012 13:00

'Ölüm kavşağı' için TBMM'ye önerge verdi

'Ölüm kavşağı' için TBMM'ye önerge verdi
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, geçen 10 Temmuz'da yolcu otobüsünün dereye uçması sonucu 7 kişinin öldüğü, 43 kişinin yaralandığı kazanın meydana geldiği 'ölüm kavşağı' denilen Erzurum- Artvin karayolunun Aksukapı mevkiini TBMM gündeminde
Erzurum Ajans-CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, geçen 10 Temmuz'da yolcu otobüsünün dereye uçması sonucu 7 kişinin öldüğü, 43 kişinin yaralandığı kazanın meydana geldiği 'ölüm kavşağı' denilen Erzurum- Artvin karayolunun Aksukapı mevkiini TBMM gündemine taşıdı. Son 4 yılda meydana gelen 28 kazada 23 kişini hayatını kaybettiğini bildiren Milletvekili Öğüt, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, "Ağır kazaların yaşandığı 90 derecelik virajı, karayollarına daha uygun bir şekilde yeniden yaparak kazaları önlemeyi düşünüyor musunuz?" dedi.

Milletvekili Ensar Öğüt, önergede 17 kilometrelik bir rampadan inildikten sonra Aksukapı Kavşağına varıldığını ve 90 derecelik keskin bir virajla Doğu ya da Karadeniz'e doğru yol alındığını ifade etti. Son 4 yılda meydana gelen 28 trafik kazasında 23 kişini hayatını kaybettiğini bildiren Milletvekili Öğüt, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın önergeyi yanıtlamasını istedi. Öğüt önergede "Ağır kazaların yaşandığı 90 derecelik virajı, karayollarına daha uygun bir şekilde yeniden yaparak kazaları önlemeyi düşünüyor musunuz?" dedi.

Ölüm kavşağında en son kazanın 10 Temmuz günü meydana geldiğini ve bu kazada 7 kişinin öldüğünü 43 kişinin de yaralandığını belirten Milletvekili Ensar Öğüt şunları söyledi:

"Erzurum-Artvin karayolunun 62'nci kilometresindeki Aksu Kapı Kavşağı, Ardahan'ı Karadeniz'e bağlayan bir kavşaktır. Buradaki 90 derecelik keskin bir virajdan sonra 17 kilometrelik bir rampadan aşağıya inilmektedir. Bu rampada bulunan işaretlerin yetersiz ve rampanın çok dik olması nedeniyle son 4 yılda 28 kaza olmuş ve bu kazalarda toplam 23 kişi hayatını kaybetmiştir. En son 10 Temmuz 2012 tarihinde Ardahan'a gitmekte olan Özlem Ardahan isimli firmaya ait bir otobüs, dik bir yokuş olması nedeniyle sürekli frenle inerken freninin şişmesi sonucu patlamış ve bu yolda yine acı bir kaza daha yaşanmış, 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 43 vatandaşımız da yaralanmıştır. Sayın Bakana soruyorum. Aksu Kapı Kavşağında ve ardından inilen 17 kilometrelik dik rampada yetersiz olan işaretlerin tamamlanması için, daha kaç vatandaşımızın ölmesi gerekmektedir? Gerekli tedbirlerin alınması ve işaretlerin tamamlanması için herhangi bir çalışma başlatıldı mı? 90 derecelik keskin virajda, araçların devrilmemesi için beton ve çelikten oto korkulukları yapacak mısınız? Ağır kazaların yaşandığı 90 derecelik virajı, karayollarına daha uygun bir şekilde yeniden yaparak kazaları önlemeyi düşünüyor musunuz?"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.