Bölge Haber Girişi : 20 Şubat 2012 16:05

Otomobil hırsızlığı çetesine 6 tutuklama

Otomobil hırsızlığı çetesine 6 tutuklama
Samsun, Gümüşhane, Trabzon, Erzurum ve Antalya'dan çaldıkları otomobilleri parçalayıp sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 şüpheliden 6'sı, çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Erzurum Ajans-Samsun, Gümüşhane, Trabzon, Erzurum ve Antalya'dan çaldıkları otomobilleri parçalayıp sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 şüpheliden 6'sı, çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 3 aylık çalışmanın ardından merkezi Samsun olan Gümüşhane, Trabzon, Erzurum ve Antalya illerinde çaldıkları otomobilleri parçalayarak sattıkları iddia edilen 21 kişilik çeteye 4 gün önce eş zamanlı operasyon düzenledi. Yaklaşık 100 polisin katıldığı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin işyerlerinde yapılan aramada çalıntı olduğu öne sürülen 11 otomobil, çok sayıda otomobil parçası, otomobil ruhsatları, plakalar, araç parçalamada kullanılan aletler ve numaratör ele geçti. Polis çetenin takibini Tekkeköy İlçesi'ndeki araçları parçaladıkları atölyenin karşısına kurduğu gizli kamera kaydı ile yaptı.

G
özaltına alınan 21 şüpheliden 8'i, Cumhuriyet savcısının Emniyet Müdürlüğü'nde aldığı ifadelerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İfadeleri tamamlanan 13 şüpheli ise bugün güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından sorgulanan şüphelilerden Recep Değirmenci, Ecevit Bayram, Tuna Şener, Hamza Yıldırım, Mahmut Aksoy ve Okan Temur tutuklandı. Diğer 5 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.