Eğitim Haber Girişi : 29 Mart 2013 17:22

Özel Aziziye koleji'nin proje başarısı

Özel Aziziye koleji'nin proje başarısı
TÜBİTAK tarafından bu yıl 44'ncsü düzenlenen ortaöğretim öğrencilerine yönelik Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölgesi seçmelerinde, Özel Aziziye Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin 2 projesi bölge 1. si oldu.
Erzurumajans-TÜBİTAK tarafından bu yıl 44'ncsü düzenlenen ortaöğretim öğrencilerine yönelik Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölgesi seçmelerinde, Özel Aziziye Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin 2 projesi bölge 1. si oldu.

Özel Aziziye Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin de hazırladıkları 29 projenin 6 tanesi bölge finallerinde sergilenmeye hak kazandı. Bugün düzenlenen ödül töreni neticesinde Aziziye Kolejine ait 2 proje Ankara'da yapılacak Türkiye Finaline Bölge 1.si olarak gitmeye hak kazandı.

Aziziye Koleji öğrencilerinden Zeynepnur Aydın ve Rana Betül Akkaya'nın Biyoloji Öğretmeni H. Ali Karayiğitoğlu danışmanlığında biyoloji dalında hazırladıkları "Madımağın Anti Tümör Etkisi" projesi ve yine Sena Yıldız ve Buse Nur Yıldızer'in Kimya öğretmeni Ömer Bulut danışmanlığında kimya dalında hazırladıkları "Doğal Krem" adlı proje jüri tarafında bölge 1.si seçildi. Projeler mayıs ayında Ankara'da Türkiye Finalinde yarışacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.