Erzurum Haber Girişi : 10 Mayıs 2012 14:30

Özel İdare binalarının satışına şartlı evet

Özel İdare binalarının satışına şartlı evet
İl Özel İdaresi'ne ait Site Dadaş ile Ticaret Sitesi İş Merkezi'nin satışının gerçekleştirilmesi için İl Genel Meclisi tarafından İl Encümeni'ne yetki verildi.
Erzurum Ajans-Levent AKPINAR'IN haberi-İl Özel İdaresi'ne ait Site Dadaş ile Ticaret Sitesi İş Merkezi'nin satışının gerçekleştirilmesi için İl Genel Meclisi tarafından İl Encümeni'ne yetki verildi. Karar oy çokluğuyla kabul edilirken, gayrimenkullerin tahmini satış bedellerinde ise artırıma gidildi.

Şehir Merkezi'ndeki Özel İdareye ait taşınmazların satışının gerçekleştirilmesi için İl Genel meclisi tarafından oy çokluğuyla İl Encümeni'ne yetki verildi. Gayrimenkullerin tahmini bedellerinde artırıma gidilirken, 4 madde olarak meclise sunulan listede satışın bazı şartlar dahilinde gerçekleştirilmesi belirtildi. Kararı meclis üyelerinin oyuna sunan İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, 17'ye karşı 24 oyla satışların gerçekleştirilmesi için İl Encümeni'ne yetki verildiğini açıkladı.

TAHMİNİ SATIŞ BEDELLERİ ARTIRILDI

Taşınmazların satışı ile ilgili bedel tespitleri de geçtiğimiz ay Ekspertiz Şirketine yaptırılan fiyatlandırmaya göre farklılık gösterdi. Buna göre Site Dadaş İş Merkezi'nin tahmini satış bedeli 22 milyon TL iken bu rakam 25 milyon TL'ye çıkarıldı. 8 milyon TL değer konulan Ticaret Sitesi İş Merkezi'nin ise yeni değeri 12 milyon TL olarak belirlendi.

17 MECLİS ÜYESİ RED OYU VERDİ

İl Genel Meclisi karar öncesi hararetli tartışmalara da sahne oldu. Özellikle Site Dadaş İş Merkezi ile Ticaret Sitesi İş Merkezi'nin satış bedellerinin değerinin çok altında olduğunu belirten MHP'li üyelere AK Partili bazı üyelerde destek verdi. MHP'li Bahattin Bağaçlı, Erzurum'un gelişmekte olan bir şehir olduğunu ve mevcut yerlerin değerinin her geçen gün arttığını belirterek satışlara karşı olduklarını belirtti.

BAYRAMOĞLU: ÖNCE PROJE HAZIRLANMALI

AK Partili Tahsin Bayramoğlu ise satıştan gelecek paranın daha çok kar getirecek, istihdama katkı sağlayacak projelerde değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Bayramoğlu " Bizden sonra gelecek olan meclis üyeleri her şeyi satmış gitmişler demesin. Önce bir proje hazırlayalım. Erzurum'a büyük kar getirecek. İstihdama katkı sağlayacak projeler hazırlayalım. Daha sonra buraları satışa çıkaralım" dedi.

CEM ÇİL: HAKSIZLIK YAPILIYOR

Bir diğer AK Partili üye Cem Çil ise sadece belli başlı yerlerin satılıp, diğer yerlerin gündeme getirilmemesine tepki gösterdi. Çil, " Bizim Kardelen Sitesi'nde dairelerimiz var. Lojmanlarımız var. Onlar neden satılmıyor da sadece buralar satışa çıkarılıyor. Diğer yerlerde biran önce gündeme getirip satışa çıkarılmalı" dedi.

İ
l Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil ise İl Genel Meclisi olarak Haziran ayında yatırımlarla ilgili projeleri gündeme getirebileceklerine dikkat çekti. Taşkesenligil, "İtirazları dinledim. Satışlardan gelen parayı iyi değerlendirmemiz konusunda herkesle hem fikirim. Önümüzdeki ay ne tür projeler hazırlayabiliriz onu tartışalım"dedi.(Palandöken) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.