Bölge Haber Girişi : 01 Haziran 2011 11:49

Öztürk engellilere öncelik tanıyacağız!..

Öztürk engellilere öncelik tanıyacağız!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Oktay Öztürk, engellilerin toplumla bütünleşmesini sağlayacak projelerinin hazır olduğunu ve işe yerleştirmede öncelik tanınacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Oktay Öztürk, engellilerin toplumla bütünleşmesini sağlayacak projelerinin hazır olduğunu ve işe yerleştirmede öncelik tanınacağını söyledi.

12 Haziran’daki genel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren MHP birinci sıra Milletvekili adayı Oktay Öztürk, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını anımsatan Milletvekili adayı Öztürk, MHP iktidarında engellilerin toplumla bütünleşmesini sağlayacaklarını belirtti.

Engellilerin yardımına muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlayacak imkanları 13 Haziran’dan itibaren uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Öztürk, “Engelli kardeşlerimizin eğitim ve sosyal yaşantılarına normal olarak devam edebilmeleri için fiziki ve sosyal çevrenin oluşturduğu engelleri ortadan kaldıracak, gerekli eğitim altyapısı ve teknolojik imkanların artıracağız. İmar mevzuatının engellilerle ilgili hükümlerini etkin biçimde uygulayacağız. Engelli bakım hizmetlerini sosyal bir hak olarak kabul edecek ve sosyal güvenlik sistemi içinde değerlendirerek tıbbi, sosyal ve mesleki rehabilitasyon hizmetiyle işbirliği içinde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Milletvekili adayı Oktay Öztürk, “Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacak. Engelli çocukların öncelikle aile yanında yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması sağlanacak ve engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki ailelere sosyal destek ödemesi yapılacak. Bedensel ve zihinsel kısıtlılığa yol açan epidemiyolojik hastalıkların önlenebilmesi amacıyla, koruyucu, önleyici ve erken tanı hizmetleri etkinleştirilecek. Bu hastalıkların teşhis ve tedavisi koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında ücretsiz olacak. Engellilerin günlük hayatını kolaylaştıran araç-gereç ve ortez-protez temininde destek sağlanacak, sağlık kuruluşları engelliler için ulaşılabilir olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.