Erzurum Haber Girişi : 30 Aralık 2020 15:41

Palandöken'de bu manzara yaşanmasın!

Palandöken'de bu manzara yaşanmasın!
Palandöken Kayak Merkezi yıllar sonra charter seferiyle yüzlerce yabancı turisti ağırlıyor. Tur operatörleri ve turizmciler, yabancı turiste 'kayak yasağının' kalkmasını bekliyor.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Erzurum tur operatörlerinin girişimleriyle yıllar sonra Ukrayna’dan ilk turist kafilesi geçen hafta Cumartesi günü kente gelmişti. Ancak sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında yabancı misafirlere de kayak yasağı getirilmesi özellikle sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

 

186 TURİST DAHA GELDİ


Tur operatörleri ve turizmciler İçişleri Bakanlığı’nın yasak konusunda yeni bir düzenleme yapmasını beklerken, Ukrayna’dan ikinci charter seferi bugün gerçekleşti.

 

 

Sabah 08.30’da Erzurum Havalimanına inen Ukrayna Havayolları’na ait uçaktaki 186 kayak turisti, işlemlerinin yapılmasından sonra Palandöken Kayak Merkezi’ne geçerek otellerine yerleşti.

 

ŞEHİR TURLARI DÜZENLENİYOR


İlk günü kayak yaparak geçiren Ukraynalılar için tur operatörleri şehir turu organizasyonları da hazırladı. Geçen hafta gelen ilk turist kafilesi kent merkezindeki kültür mirasına hayran kalırken, bir çok esnaftan da alışveriş yaptı.

 

 

UÇAK SAYISI 3’E ÇIKABİLİR!


Ukraynalıların Erzurum ve Palandöken’e olan ilgisinin karşılıksız bırakılmaması gerektiğini söyleyen tur operatörleri ve turizmciler, hafta sonu uygulanan kayak yasağının bir önce kalkmasını istediler. İlk turist kafilesinin hafta sonu yaşadığı krize rağmen ikinci uçağın geldiğini ve yabancı misafirlerin büyük bir memnuniyet yaşadığını kaydeden turizmciler, “Artık her Çarşamba ve Cuma günleri Ukrayna’dan charter seferi düzenlenecek. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamakla kente önemli bir katma değer sağlıyoruz. Tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde kayak yasağı sorunun çözülmesi halinde üçüncü bir ek seferin daha Erzurum’a konulabileceğini söylüyorlar. Bu nedenle İçişleri Bakanlığımızın bu kararını bir kez daha gözden geçirmesini bekliyoruz” diye konuştular.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • OHA 31 Aralık 2020 05:18

    Bizim mecliste 6 tane işsiz güçsüz boş adamımız var ya bu şehir her şeyi hak ediyor zor ama böyle...