Bölge Haber Girişi : 18 Kasım 2009 00:10

Palandöken Kaymakamlığı'ndan örnek köy.

Palandöken Kaymakamlığı'ndan örnek köy.
Erzurum merkez Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, örnek köy projesini Dereboğazı köyünden başlattı.

Erzurum Ajans-Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, örnek köy projesini Dereboğazı köyünden başlattı.

Kaymakam Şenol Esmer, örnek köy çalışması kapsamında ilçeye bağlı köylerin alt ve üst yapı sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Bu kapsamda beraberinde Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, Köye Hizmet Götürme Birliği Daimi Encümenleri Yunus Polat, Hatem Uçar ve kamu kurum amirleri ile Dereboğazı köyünü ziyaret eden Kaymakam Esmer, önce 175 öğrencinin eğitim gördüğü Dereboğazı İlköğretim Okulu'nun sınıflarını gezdi.

Burada öğrencilerle sohbet eden Esmer, sınıf başkanlarına top hediye etti. Ardından, köy halkının sorunlarını ve isteklerini dinleyen Esmer, ihtiyaçların yapılacağını, ancak bazı sorunların çözümünde köy halkının da gayreti olması gerektiğini söyledi.

Dereboğazı köyüne 3. kez geldiğini kaydeden Kaymakam Esmer, köye 5 bin 860 metre kanalizasyon ve bin kişilik fosseptik yapılmaya başlandığını açıkladı. Esmer, örnek köy çalışması için şunları söyledi:

"Önce temel altyapı sorunlarını çözeceğiz. Kanalizasyon çalışmalarından başlayacağız. İçme suyu, sulama suyu ve parke taşı döşemeleri aşama aşama yapılacak. Kanalizasyonlar 130 bin liraya ihale edildi. Bu kapsamda, Dereboğazı İlköğretim Okulu'nda onarım yapıldı. Bu hizmetlerin yapılması 2 seneyi bulur. İller Bankası, Özel İdare ve Kaymakamlığın katkıları ile çalışmalarımızı yapıyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.