Bölge Haber Girişi : 10 Ekim 2011 00:07

Pasinler kuşburnusu ilgi görüyor

Pasinler kuşburnusu ilgi görüyor
Erzurum`un Pasinler ilçesinde dağlardan toplanan kuşburnu merkezde satışa sunuluyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler ilçesinde dağlardan toplanan kuşburnu merkezde satışa sunuluyor.

Son baharın gelmesiyle birlikte kış mevsiminin vazgeçilmez besinlerinden olan kuşburnu, içerdiği yüksek C vitamini sayesinde de vücudun direncini artırıyor. Pasinler’de köylü vatandaşlar tarafından dağlardan toplanan organik kuşburnu şehir merkezinde satışa sunuluyor. Pasinler merkezde Teyo Pehlivan Aktar dükkânında satışa sunulan kuşburnu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Pasinler’de Aktarcılık yapan Zekai Kavut, Doğal ilaç konumunda olması nedeni ile kuşburnunun çiçek ve yapraklarının da bitkisel çay olarak değerlendirildiğini, kabızlık ve safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelen kuşburnu kış günlerinin vazgeçilmezleri arasında olduğunu söyledi.

Kavut, Pasinler’in dağlarında doğal ortamlarda yetişen kuşburnu, köylü vatandaşlar tarafından toplandıktan sonra şehir merkezinde satılması için dükkânlarına getirdiklerini, köylü vatandaşlar içinde bir gelir kaynağı olduğunu söyleyen Teyo Pehlivan Aktar dükkânı işletmecisi Zekai Kavut, Pasinler kuşburnusunun Pasinler’de satışının yanı sıra Erzurum’dan ve diğer illerden de sipariş aldıklarını ifade etti.

Teyo Pehlivan Aktar dükkânında satışa sunulan kuşburnunun kilosu ise 1,5 ile 2 TL’den satışa sunuluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.