İlçeler Haber Girişi : 05 Aralık 2011 15:50

Pasinler müftülüğünce aşure dağıtıldı

Pasinler müftülüğünce aşure dağıtıldı
Erzurum’un Pasinler Müftülüğünce hicri yılbaşının başlaması ve muharrem ayı dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenledi.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler Müftülüğünce hicri yılbaşının başlaması ve muharrem ayı dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenledi.

Sabah düzenlenen aşure dağıtımda İlçe Kaymakamı Cihangir Güler tarafından aşure dağıtımı başlatıldı. Havuzbaşında 500 kişiye yakın vatandaşa aşure dağıtıldı.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonunda Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenlendi. Muharrem ayının önemini anlatan Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın konferansı sonrası, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önüne kurulan masalarda yine davete gelen yaklaşık 150 kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem`in aşure ayı olarak adlandırıldığını, böyle etkinliklerin cami cemaati ve vatandaşın kaynaşmasını sağlamak olduğunu, bin yıldır süren kardeşliğin pekiştirilmesi adına böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti.
Aşurede farklılıkların birleşip kendine has bir lezzet kazandığını söyleyen Yazıcı, ayrıca yaptıkları etkinliklere icabet eden herkese teşekkür ettiğini, hicri yılbaşının ve muharrem ayının bütün inananlara hayırlar getirmesini temenni etti.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki programa İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Şaban Beşer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, İlçe Tarım Müdür Vekili Muzaffer Kara ve çok sayıda vatandaş programa katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.