Siyaset Haber Girişi : 08 Haziran 2016 17:07

Pasinler patatesi, Mardin'deki terör mağdurlarına ulaştırıldı

Pasinler patatesi, Mardin'deki terör mağdurlarına ulaştırıldı
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Pasinler'de depolarda bekletilen patates üreticilerinin mağduriyetini giderdi.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Pasinler'de depolarda bekletilen patates üreticilerinin mağduriyetini giderdi. Üreticinin elinde kalan Pasinler patatesi, TIR'larla Mardin'e gönderiliyor.

Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile Mardin Ak Parti Milletvekili Orhan Miroğlu'nun çabaları ile Erzurum ile Mardin arasında adeta bir dostluk köprüsü kurdu. Pasinler'de çiftçinin elinde kalan ve satılamayan patatesi Milletvekili Ilıcalı, pazarladı. Çiftçinin elinde kalan ve depolarda bekletilen patates 3 TIR'a yüklenerek Mardin'e yollandı. 

TIR'lara  yüklenen patateslerin Mardin'in Artuklu ve Midyat ilçelerinde terör mağduru ailelere ulaştırılacağına işaret eden Mustafa Ilıcalı, Pasinler  Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Patates Üreticileri Birliği Başkanı Hesbi Dursun ile birlikte TIR'ları yola vurduklarını bildirdi. Milletvekili Miroğlu ile kurduğu temas sonucu hem patates üreticilerin hem de terör mağduru ailelerin yüzünü güldürdüklerini ifade eden Ilıcalı, böylece Mardin ile Erzurum arasında kardeşlik köprüsü kurduklarını belirtti. Milletvekili Mustafa Ilıcalı bu konuda şunları söyledi:

"Geçen yılın mahsulu olan patatesler depolarda kaldıkça çürüyordu. Üreticiden gelen yakınma üzerine patatesleri değerlendirmek için birçok yerle temas kurdum. Milletvekili Orhan Miroğlu patateslerin terör mağdurları için ramazan ayında çok makbule geçeceğini bildirdi. Pasinler üreticisinin elinde kalan patatesler bu şekilde değerlendirilmiş oldu. Üreticiye ödemeyi Mardin Milletvekili Miroğlu yapacaktır. Mardin vekilimiz Miroğluna teşekkür ediyorum. Üreticilerimize de önümüzdeki yıllarda daha az riskli ve bol kazançlı üretimler diliyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.