Medya Haber Girişi : 09 Mayıs 2014 20:44

Polis radyosu'nda dış ticaret gündemi

Polis radyosu'nda dış ticaret gündemi
Erzurum Polis Radyosu'nun sabah kuşağında canlı olarak yayınlanan "Kalkınmada Anahtar Çözümler" programına, bu hafta Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Destek Hizmetleri Birim Başkanı Murat Karapınar konuk oldu.
Erzurumajans-Erzurum Polis Radyosu'nun sabah kuşağında canlı olarak yayınlanan "Kalkınmada Anahtar Çözümler" programına, bu hafta Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Destek Hizmetleri Birim Başkanı Murat Karapınar konuk oldu.

Erzurum ve çevresinin kalkınmasında dış ticaretin payı ve öneminin ele alındığı programda Murat Karapınar, program sunucusu Varol Kopan'ın sorularını yanıtladı.
Erzurum'un özellikle ihracat olmak üzere dış ticaret açısından durumunu değerlendiren Karapınar, ihracatın yoğun olduğu ülkeler ve ihraç ürünleri hakkında bilgiler verdi.

Bölge illerinin ihracat performansına değinen Karapınar, bölgenin ihracat kapasitesinin arttırılması anlamında kamu, STK ve şirketlere önemli görevler düştüğünü belirtti.
Programın finalinde, Türkiye'nin 500 Milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ulaşma anlamında Erzurum ve çevresi için genel öneriler dinleyicilerle paylaşıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.