Bölge Haber Girişi : 19 Mart 2011 11:16

Polisten gençlere uyuşturu uyarısı!..

Polisten gençlere uyuşturu uyarısı!..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından gençler, üniversite öğrencileri uyuşturucu konusunda uyarılıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından gençler, üniversite öğrencileri uyuşturucu konusunda uyarılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesince ‘El ele gönül gönüle’ sloganıyla ‘sağlıklı bir toplum mutlu bir gelecek’ amacıyla hazırlanan broşürlerle üniversite öğrencileri madde bağımlılığı konusunda bilgilendirilerek uyarılıyorlar.

Uyarıda, merak ve özentiyle başlayan sigara içme daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve bir üst derecesi olan bağımlılığı bataklığa düşmenin habercisi olduğuna işaret ediliyor. İnsanı insanlığından alıkoyan bu bataklıkta yaşamaksa alkolle birlikte sapıklığa, fuhuşa, uyuşturucu bağımlılığını, frengi ve çağımızın en korkunç hastalığı olan AIDS'ı beraberinde getirdiği belirtiliyor. Anne babalara da seslenerek, çocuklarını sigara ve alkolden uzak tutmalı, onları ikram vasıtası olarak kullanılmasını engellemelerini isteyen polis, “Anne ve baba çocuklarına ahlak bakımından iyi örnek olmalı. Çocuğunuzun kişilik kazanmasına yardımcı olup, onların kendilerine güvenini sağlamalısınız. Kuvvetli iradeye sahip olmaları için rehber olmalı, sizin isteğiniz konularda başarılı olamaya bileceklerini düşünerek başarılı olabilecekleri alanı bulmalarına yardımcı olmalısınız." uyarısında bulunuyor.

Polis, çocukların kimleri örnek aldığı yönündeki araştırmalara da değinerek, toplumda, anne baba başta olmak üzere, öğretmenler ve diğer etkili yetişkinlerin madde kullanımı konusundaki tutum ve davranışlarının çocuk ve gençler için çoğu kez kavram karmaşası oluşturduğuna dikkat çekiyor. Çocuk ve gençler, zararlı etkisi kesin olarak kanıtlanmış olan sigara ve alkol gibi maddelerin, neden erişkinler tarafından kullanıldıklarını tam olarak kavrayamadıkları, kendilerinin de bu ve buna benzer maddeleri kullanabileceği düşüncesi oluşuyor. Polis, gençlerinde, öncelikle uyuşturucu kullanımına yol açan ortamlardan uzak durması uyarısında bulunuyor. Kötü örneklerden (idoller) kaçınmaları, onların parıltılı ve şaşalı yaşantılarına aldanmamaları konusunda broşürle çağrı yapıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.