Ekonomi Haber Girişi : 14 Temmuz 2015 16:00

Prof. Dr. Karagöl: İktidar olma sevdası istikrar getirmez

Prof. Dr. Karagöl: İktidar olma sevdası istikrar getirmez
SETA Vakfı Yöneticisi ekonomist yazar Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, hükümet kurma çalışmalarını değerlendirdi...
Erzurumajans-5. Dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı  ve SETA Vakfı Yöneticisi ekonomist yazar Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, hükümet kurma çalışmalarını değerlendirdi.. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gurubu bulunan partilerin hükümet kurma çalışmalarında izlediği taktiklerin düşündürücü olduğunu söyleyen Karagöl, iktidar olma sevdası ile atılan adımların istikrar getirmeyeceğine vurgu yaptı.

Önceki gün  STK temsilcileri, yerel yöneticileri, basın mensupları ve Çat'lı bir gurup hemşerilerine iftar yemeği veren  Prof. Dr.Erdal Tanas Karagöl, iftar sonrasında katılımcılara siyasi gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.  Karagöl, tarafından verilen iftar yemeğine Erzurumlu din alimlerinden Veli Velioğlu Hocaefendi, Büyükşehir  Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç,  Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı  Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, MEMUR SEN Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, Doğu Anadolu Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Engin Akın,  Milletin Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Metin Barlak, Erzurum Ajans Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt ve bir grup gazeteci katıldı.



Seçim sonuçlarının  açıklanmasından bu yana, koalisyonda hangi partilerin yer alacağının tartışıldığını hatırlatan Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "Siyasi ve ekonomik vizyonları birbirinden ak ve kara kadar farklı olan partilerin, nasıl bir araya geleceği muamma.Mesela, dış politikadan çözüm sürecine, iç politikadaki demokratikleşme adımlarından ekonomide özelleştirmelere kadar birbirinden tamamen farklı olan AK Parti ve CHP'nin kuracağı koalisyon hükümeti ile ülke ne kadar süreyle yönetilebilir?Son günlerde gündeme getirilen ve olası bir erken seçime alternatif olarak öne sürülen AK Parti ? CHP koalisyonun ekonomi konularında nasıl bir tablo çıkar? Diyelim ki iki parti kırmızı çizgilerinden vazgeçerek bir koalisyon hükümeti kurdu. Siyasi meseleleri bir kenara bırakırsak, ekonomideki duruşları ve yöntemleri bu denli zıt olan iki parti ekonomide var olan istikrarı koruyabilecek mi?" dedi.

"SEÇİM EKONOMİSİNDEN MUTLAKA KAÇINILMALI"

Karagöl, "AK Parti hükümetlerinde yatırım, istihdam ve büyüme üçlüsü merkeze alınarak ciddi adımlar atıldı. Bu üçlünün birbirini desteklemesi için de, kalkınma planları, orta vadeli programlar ve son olarak ekonomide yapısal dönüşüm programı gibi planlı, kurallı ve öngörülebilir bir yol haritası çizildi. Ekonomideki başarı da bu rasyonel planlama sayesinde gerçekleşti.Örneğin, AK Parti döneminde bütçede bir bozulmaya, dalgalanmaya sebep olabilecek bir duruma asla izin verilmedi. Öyle ki bütçedeki her gösterge olumlu seyrine devam etsin diye, hiç de katılmadığım şekilde, iktidarı kaybetmek pahasına seçim ekonomisinden kaçınıldı. Ancak CHP bütçeyi, seçim vaatlerinin kaynağı olarak gösteriyor. Bu durumda 13 yılda AK Parti'nin en güçlü olduğu bütçe, koalisyonda günübirlik ve popülist uygulamaların adresi olabilir" diye konuştu.

"ERZURUM'UN CAZİBE ŞEHRİ OLMASI ORTAK AKILLA MÜMKÜN"

Konuşmasının son bölümünde Erzurum'a yapılan yatırımlar ile kentsel dönüşüm çalışmalarına atıfta bulunan SETA Vakfı yöneticisi Ekonomist Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Erzurum'un cazibe şehir merkezi olması anlamında  bazı sorunlar bulunduğunu söyledi. Bu sorunların çözüme kavuşmasının elzem olduğunu hatırlatan Karagöl, "İlimizin potansiyelinin ortaya çıkması ve hak ettiği konuma gelmesi ancak ortak akıl ve işbirliğiyle olabilecektir. Tarihi alt yapımız ve ülke yönetiminde söz sahibi olan idarecilerimiz bizler için büyük bir avantaj olmaktadır. Bu şehrin tüm kesimleri, kamu veya özel sektör olmasına bakılmaksızın, ortak hedeflerde buluşmalı ve bu hedefler için var gücüyle çalışmalıdır.  DAP Erzurum'un cazibe merkezi olmasına katkı yapacaktır. Aynı şekilde DOKAP'la birlikte Doğu Karadeniz'de birbirine 'Yeşil Yol' ile bağlanacak iller arasında ekonominin canlandırılmasına yol açacaktır"diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.