Eğitim Haber Girişi : 03 Temmuz 2012 15:15

Prof. Dr. Karagöl, TÜBA üyeliğine seçildi

Prof. Dr. Karagöl, TÜBA üyeliğine seçildi
Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Türkiye’nin en prestijli bilimsel kurumu olan Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) TÜBİTAK tarafından Sosyal Bilimler alanında Asosiye üyeliğine seçildi.

Erzurum Ajans-Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Türkiye’nin en prestijli bilimsel kurumu olan Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) TÜBİTAK tarafından Sosyal Bilimler alanında Asosiye üyeliğine seçildi.

Erzurumlu Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, öğretim üyesi olarak çalıştığı süreçte enerji, savunma harcamaları, borç krizi ve kamu harcamaları konusunda yazdığı makaleler ve akademik çalışmaları, dünyanın en prestijli dergilerinde yayınlandı.

Yaptığı akademik yayınlarına çok sayıda atıf alan Prof. Dr. Karagöl’ün, bu yayınları Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve TÜBİTAK tarafından  da birçok defa desteklendi.

Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, bu başarılı çalışmaları neticesinde 2006 yılında yapılan bir değerlendirmede Türkiye’de iktisatçılar sıralamasında ilk sıralarda yer almıştı. Prof. Dr. Karagöl, bir çok uluslararası dergilerde  ise hakemlik yapmış ve bazı dergilerin editörlüğünü yürütmüştü.

PROF.DR. ERDAL TANAS KARAGÖL KİMDİR?


1971 Erzurum Çat ilçesi doğumlu olan Prof. Dr. Karagöl, Lisans eğitimini 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde dereceyle bitirdi. 1994 yılında kazandığı devlet bursuyla, 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Connecticut Üniversitesinde (University of Connecticut) Ekonomi dalında Master derecesi, 2002 yılında da İngiltere’de bulunan York Üniversitesi'nden (University of York) Ekonomi dalında Doktora derecesini “Dış Borçlar ve Ekonomik Büyüme İlişkisi ve Dış Borç Öteleme Riski” adlı teziyle aldı.

2003 yılında Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent ve 2011 yılında ise Profesör olmuştur. Balıkesir Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde dersler vermiştir. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.