Bölge Haber Girişi : 06 Haziran 2010 15:32

Proje hazırladı balya makinası aldı!..

Proje hazırladı balya makinası aldı!..
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Desteklenme Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğünce uygulanan yüzde 50 hibe desteği ile çiftçiler makine sahibi oluyor

Erzurum Ajans-Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Desteklenme Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğü’nce uygulanan yüzde 50 hibe desteği ile çiftçiler makine sahibi oluyor

 
Teşkilatlanma ve Desteklenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan makine ekipman alımlarının desteklenmesi programı kapsamında 2009 yılında yaptığı projeyle hibe yardımı alan Erzurum Pasinler ilçesi Porsuk köyünde çiftçilik yapan Yasin Kara balya makinesi sahibi oldu.
Kara, “Yaptığım işten dolayı Balyalama makinesine ihtiyaç duyuyordum. Makine alımlarının desteklenmesi programı kapsamında proje hazırladım ve yüzde 50 hibe sayesinde 2009 yılında yaptığım projeyle 20 bin TL hibe aldım. Önceden makine kiralamak zorundaydım ama hibe sayesinde kendi makinemin sahibi oldum. Balyalanmış ota talep daha çok olduğundan pazarlama konusunda da sıkıntı yaşamıyorum” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.