Erzurum Haber Girişi : 30 Haziran 2014 13:09

Ramazan geldi, dilenciler çoğaldı

Ramazan geldi, dilenciler çoğaldı
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'da dilenciler çoğalmaya başlarken Suriye uyruklu dilencilerin sayısının yerli dilencilerden fazla olması dikkat çekiyor.
Erzurumajans-Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'da dilenciler çoğalmaya başlarken Suriye uyruklu dilencilerin sayısının yerli dilencilerden fazla olması dikkat çekiyor.

Erzurum'un Yakutiye İlçesinde bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte adeta dilenci enflasyonu yaşanıyor. Neredeyse her köşe başını mesken tutan dilenciler özellikle küçük çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. Dilenci sayısının giderek arttığı Erzurum'da vatandaşlar bu durumdan rahatsız olurken yetkililerin bu duruma çare bulmasını istediler. Son zamanlarda özellikle Suriye uyruklu vatandaşların geçimini sağlamak için dilendiği gözleniyor. Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve genellikle geçimlerini dilencilikle yaparak sağlamaya çalışan Suriyeli dilencilerin yerli dilencilerden sayısının fazla olması gözlerden kaçmıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • asi 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUM BU AYIPTAN NE ZAMAN KURTULACAK, DİLENCİLER O KADAR ARSIZLAŞMIŞ VE YÜZSÜZLEŞMİŞLERKİ CAMİNİN CEMAAT YERİNİN İÇ AVLUYA KADAR GİREBİLİYORLAR. ERZURUMLU ONURLUDUR, GURURLUDUR AÇLIKTAN ÖLSEDE DİLENMEZ, BU DİLENCİLER ARSIZ, YÜZSÜZ, GURURSUZ VE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ SÖMÜRÜYORLAR. EY BELEDİYE, EY YÖNETİCİLER KİM DUR DİYECEK BU PİS GÖRÜNTÜYE. ERZURUMA HER GELDİĞİMDE DAHA ACI DAHA HÜZÜN GÖRÜYORUM. BİZİM YAŞADIĞIMIZ 60 LI YILLARIN ÇOCUKLUĞUMUZ VE 70 Lİ YILLARIN GENÇLĞİMİZİN GEÇTİĞİ ERZURUM YOK OLMUŞ.