Eğitim Haber Girişi : 24 Kasım 2011 19:00

Rektör Koçak`a Kazaklardan anlamlı ünvan

Rektör Koçak`a Kazaklardan anlamlı ünvan
Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Fen Bilimleri Bakanlığı Karaganda Üniversitesi (Bolashak) Rektörlüğü, Akademik Kurul Kararı ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a “Fahri Profesör” unvanı tevdi etti.
Erzurum Ajans-Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Fen Bilimleri Bakanlığı Karaganda Üniversitesi (Bolashak) Rektörlüğü, Akademik Kurul Kararı ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a “Fahri Profesör” unvanı tevdi etti.

Karaganda Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan Karaganda Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurlan Dulatbekov, Rektör Koçak’a “Fahri Profesörlük” unvanının Koçak’ın sahip olduğu bilimsel kariyeri ve Türk-Kazak akademik işbirliğine verdiği yüksek değer nedeniyle tevdi edildiğini söyledi.

Bolaşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurlan Dulatbekov ile aynı üniversitenin Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Kimyasal Araştırmalar Başkanı Prof. Dr. Sergazy Mynzhasarovıch ve diğer akademik personelin de hazır bulunduğu törende Koçak’a Kazakistan’ın milli kıyafetİ giydirildi, ayrıca yönetme ve güçle ilgili  simgesel asa verildi.

Şahsına gösterilen teveccühten dolayı teşekkür eden Rektör Koçak, her iki üniversitenin sahip olduğu imkânlar ve yürütülebilecek ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu ve Bolashak Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • öğrenci 01 Ocak 1970 02:00

    Yahu üniversite pislik içinde bakım yok çalışma yok sayın SÜTBEYAZ zamanında okudum her yer pırıl prıldı şimdi bakıyorum pislik içinde her yer