Erzurum Düzenleme Tarihi : 09 Şubat 2024 11:11 Haber Girişi : 05 Şubat 2024 17:14

Rektörün yeğeni tek başına sınava girdi kadro aldı!

Rektörün yeğeni tek başına sınava girdi kadro aldı!
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın ATA Teknokent bünyesinde İş Geliştirme Uzmanı olarak görev yapan yeğeni B. Çomaklı, tek başına girdiği sınavın ardından öğretim görevlisi kadrosu aldı. İşte detaylar.

Temmuz ayında görev süresi dolması beklenen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın bir akrabası daha Atatürk Üniversitesi'nden kadro aldı.

 

Geçen yıl Aralık ayının son günlerinde Ziraat Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi ve Türkçe Eğitimi bölümleri, Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı ile Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi'ne 'öğretim görevlisi ve öncelikli alan araştırma görevlisi' almak için ilana çıkıldı.  

 

Yapılan başvuruların ardından yayınlanan ön değerlendirme raporunda Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın referansıyla Ata Teknokent bünyesinde İş Geliştirme Uzmanı olarak görev yapan yeğeni B. Çomaklı ile M.B.E. adlı adayın isimleri yer aldı.

 

 

Raporda, ALES puanı 77,090 ÜDS veya KPDS puanı 63,750, ALES puanı 46.254, yabancı dil 22,500 olarak görülen M.B.E. için 'şartları sağlamıyor' notu düşülürken, 'sınava girebilir' denilen B. Çomaklı, geçen 26 Ocak'ta Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi'nde yapılan sınava 'tek başına' katıldı.

 

Sonucu açıklanan sınavdan 'başarılı' olarak çıkan B. Çomaklı, kadronun sahibi olurken, diğer bölümler için yapılan sınavlara da adaylar yine tek başına sınava girerek 'başarılı' oldu.

 

 

KIZI DA YATAY GEÇİŞLE ÜNİVERSİTEDE!

 

Ata Teknokent başta olmak üzere üniversitenin birçok biriminde 'kadro hayali' kuran isimler bir kez daha hayal kırıklığı yaşarken, Rektör Çomaklı'nın yeğeninin 'tek başına' girdiği sınavla kadro alması torpil iddialarını güçlendirdi.

 

 

Öte yandan Atatürk Üniversitesi?nde geçen haftalarda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut'un yine Ata Teknokent'te 'İş Geliştirme Uzmanı' olarak görev yapan oğlu Ö. Karabulut'un kadro alması da tartışma konusu olmuştu.

 

Ayrıca Rektör Çomaklı'nın Ankara Özel Başkent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde okuyan kızı E. Çomaklı'yı yatay geçişle üniversiteye aldırması üniversite camiasında rahatsızlığa yol açmıştı. Onur SAĞSÖZ

 

İŞTE O HABER

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HAKİKAT EHLİ 21 Mart 2024 17:50

    EY AHALİ ÖLÜM VAR ÖLÜM.HAK VAR, HUKUK VAR, ADALET VAR, NAMUS VAR, ŞEREF VAR ,HAYSİYET VAR, ONUR VAR...TABİ ANLAYANA...İNANANA

  • Yılan Fako 11 Mart 2024 11:47

    Bu teknokent kerameti çok yüksek bir yer. İş bulamayan, evlenemeyen, parasız kalan kim varsa oraya adım atmasını öneririm. Hemen bahtınız açılır, önünüze kırmızı halılar serilir. Tabii Teknokent'e adım atmak için birilerini tanımanız lazım, onu bulun gerisi kolay.

  • Kimse 03 Mart 2024 19:59

    Rektör çocukları hep günah keçisi oluyor, sanki geriye kalan alınanlar ihtiyaca binaen, başarı sıralamasına göre.

  • Cemil döner 03 Mart 2024 11:27

    Erzurum Teknokent Çelik gibi bir ay pardon han gibi teknolenttir. Torpilin fırını gibi 2 ay çalışan kişileri hemen pişirip fakülteye düşürür. Aslında Teknokentlerde Fikir ve icatlar kuluçkaya yatar buluşlar çıkar ama bizde torpil kuluçkaya yatıp rektör çocuklarına kadro çıkıyor.

  • Ali er 01 Mart 2024 04:28

    Teknokent mi torpilkent mi belli değil. 2 rektörüm oğluda teknolentten hop üniversite kadro almış yani torpile köprü olmuş. Teknokent in bu başarısını bir çeyrek altın vererek ödüllendirin. Bu arada teknik üniversite rektörünü tebrik ediyorum çmervçomaklıyı hem anlamda 5 e katladı.

  • Adnan 28 Şubat 2024 10:21

    Biz hakkımızı helal etmiyoruz hocam.

  • Fatih 27 Şubat 2024 10:02

    Erzurum ovası Atauni torpil yuvası yuh yuh size yuh.

  • Cemil 26 Şubat 2024 12:37

    Oldu olacak rektör çocukları için bir kontenjan ayırın millet de isyan etmesin. Bu kardeşim şimdide ağrının rektörünün oğlu da ata ünite alınmış ne güzel milletin hakkı size haram olsun. Milyonlarca dul ve yetimin size hakkı haram olsun. Yemeyesiniz güvenmeyesiniz. Bari bir şehit evladını alın üniversiteye ama sizden sıra gelmiyor. Oğlumuz kızınız gelininiz yeğeniniz. Hadi yiyebilirsiniz afiyet olsun kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Özel şartlar ileti sürerek asistanlık kadrosu kaparsınız 10 senede Prof olursunuz ama sonunda ahirette bakalım ne olursunuz tabi umurunuzda değil

  • Sahil 22 Şubat 2024 22:52

    Bunun Erzurum ile ilgisi yok, akademisyen alımları ve taşeron dan başlayıp kadroyu geçenler hep bu şekilde alınır, tüm üniversitelerde kural budur, merkezi atama olmayan atamalar böyledir. Sadece üniversitede değil, bunun sağ yada sol olmaylada alakası yok, insiyatife kalıyorsa orada olay değişiyor.

  • Realite 22 Şubat 2024 12:41

    Aslında bu liyakatsizliğin temel sebeplerinden biri de Erzurum ve insanındaki aşırı tutuculuk ve istememezlik kaynaklı. Şimdi sayın Onur Bey eğri oturup düz konuşalım, Liyakat olsa Atatürk Üniversitesine; Dinsizler, beynamazlar ,solcular, laikler, Liboşlar, farklı dile ve kökene sahip etnik kökenliler ve mezhepliler vb. doluşur ve buna en çokta sizler yanarsınız. Dunkof olsun bizden olsun zihniyetinden dolayı kalite seviyesi de yerlerde bu yüzden. Herkes hak ettiğini yaşar ve çeker. Dip not; Şimdi Erzurum'un içi soğudu ve bu yorum üzerine de Liyakatsizlik ve torpil daha da fazla taraftar buldu ve bulacak da buna da emin olabilirsiniz.

  • Mahmut 21 Şubat 2024 23:19

    Milletin hakkı size haram zıkkım olsun

  • Deve :) 17 Şubat 2024 18:35

    Her yol bozuk yani, liyakate giden yol da, kampüse giden yolda

  • Son nokta 16 Şubat 2024 20:06

    Kampüsü afedersiniz pislik götürüyor yıllar delik deşik tandır gibi çukurlar taş kartal kapısından başlıyor bu rektör acaba göreve gelip gitmiyor mu çukurları görmüyor mu. Rektör yardımcıları sekreter mesaiye gitmiyor mu anlamıyorum tam kartal girişinde koskoca çukur tekerlek içine sığar nasıl görmüyorsunuz. Sayın sekmene bir haber verin adam rektör olda daha iyi yönetir resmen harabeye dönmüş bir kampüs bu nasıl hocalık Aslan yattığı yerden belli olurmuş. Ayıp bu devletin ekmeğini suyunu yiyip görevinize ihanet etmeyin. Ya üniversiteye sahip çıkın yada bırakın. Burası torpil yapma yeri değil kamu hizmeti yapıyorsunuz.

  • Vatandaş 13 Şubat 2024 22:23

    Torpilin kralı belediyelerde yapılıyor. Müdür,Daire baskanii genel mudur yardımcısı özel kalem olmuş kanundan nizamdan haberi yok vallahi hersey kara düzen işliyor

  • 12345 13 Şubat 2024 15:43

    İsme açılan ilanlar her biri ayrı bir tanıdığa elbette dayanıyor burada günah keçisi olan baştakilerle aynı soy isimde olanlar.. Usulsüzlük yoksa herkes için aynı.

  • Liyakat hiç olmadı ama şimdi hepten bitti 12 Şubat 2024 22:28

    Sadece Çomaklının değil başkalarının da yeğenleri, oğulları, kızları, gelinleri ve tanıdıkları var! ve onlarında liyakati Çomaklının bizzat kendisi, hele bir araştırın Onur Bey.

  • Dadaş 12 Şubat 2024 21:33

    Bal tutan parmağını yalarmış... İktidarlar değişsede zihniyet aynı zihniyet

  • mustafa yıldız 11 Şubat 2024 22:43

    kadro almadı kadro verildi. ama aylar öncesinden bu youn taşları döşendi. teknokentte işe başladı ama hangi kritere göre başladı kim aldı nasıl girdi. ayıp değil mi. hem torpil yapıyorsunuz hem takiyye yapıp gizli saklı işler yapıyorsunuz. bu ülkede namusuyla alının akıyla torpilsiz bir çocuk işe giremeyecekse tüküreyim ben bu işe.

  • Böyle gelmiş böyle gidiyor 11 Şubat 2024 20:37

    Bu kvkk iyi oldu, ilan sonuçlarında ismin ilk harfi, soy ismin ilk harfi.. Kim ne anlaşılmadan ????

  • adil erz 10 Şubat 2024 23:17

    Üniversite torpil vadisine dönmüş. acaba konseyin laz ziyası testere necmisi ve polatı kim. duran emmi ziraattten emekli olan hocaydı iyi kavgaları vardı nedim ve şevko ekonomi bölümünden. testere necmi gıda bölümünden kaya gibi, konsey başkanı zaten belli. filim gibi üniversite.

  • Ümit o. 09 Şubat 2024 16:57

    Onur sağsöz kalemine sağlık, akraban Sevim sağsözde böyleydi bu şehirde her kim haksız hukuksuz iş yaparsa bilin ki onur sağsöz peşindedir ve kaçırmaz yazar. Bu şehirde protokolde 1. Şurada valimin de önünde rektör gelir ve bu nedenle bir şey yaparken durup düşünmek gerekir siz kanunsuz bir şey yaparsanız torpil yaparsanız gerinizdekş adamlar 10 hukuksuz şey yapar yani ne yaparsanız yapın torpil rüşvet haksız iş hukuksuzluk yapmayın bunu yapamıyorsanız lütfen rektörlük yapmayın bu ülkeye kötülük yapmaya hakkınız yok. Bu şehre bu üniversiteye kötülük yapmayın.

  • Ali er 09 Şubat 2024 09:38

    Var kardeşimerzurumda da var Ankara?da da var. Sayın hocam sizi tanıyorum ama inanın yapılanlar hoş değil. Dost acı söyler torpiller ne size ne adınıza nede akademisyenliğinize yakışmadı. Şunun şurasında 5 ayınız kaldı şimdi fakültelere geldiğinizde hocaların yüzüne nasıl bakıp konuşacaksınız nasıl 7 katmanlı kaliteden liyakatten doğruluktan bahsedeceksiniz. Yeni tasarım üniversitesi dediğiniz master planım var dediğiniz şey bumuydu? Liyakatsizlik torpil arşa çıkmış. Sayın onur bey neşteri vurmuş irini iltihabı boşaltmış doğruları yazmış bence bir ödül de ona vermeniz lazım çünkü uyarı görevini yapıyor yanınızdaki bir yardımcı sizi harp bu yanlış hocam yapmayın demiyorsa genel sekreter bey yapmayalım demiyorsa bunlar sizin kötülüğünüze çalışıyor demektir. Yapmayın hocam liyakat adalet hak hukuk ile yönetin yapın. İnanın dizin faydanıza bu kadar yorum ve ikaz çeki düzen verin Atatürk üniversitesinin ismini kirletmeyelim lütfen.

  • Vatandaş 08 Şubat 2024 23:03

    Savcı hakim varmiki bu ülkede onlar sadece çocuklara ve mazlumlara dava açar

  • Ali er 08 Şubat 2024 19:57

    Yorumları okuyorum ne kadar çok haksızlık torpil olmuş bence bu araştırma görevlisi sınavı tuş gibi yapılsın hakkı olan girsin burası onun bunun babasının çiftliği değil sayın cumhurbaşkanıma da cimerden yazacağım bakan milletvekillerine ulaşacağım böyle bir şey olamaz yazık günah. Şehit olan çocuklar var gençler var hiçim vicdan yok sizde. Erzurum?daki tüm savcılardan hakimlerden rica ediyorum lütfen bir araştırma yapılsın bu kadar torpil olmaz. Sayın valim lütfen bu işe bir bakınız. Tüm yetkili Erkan?dan rica ediyorum lütfen sizde uyarın bu kadarı fazla.

  • Dursun kaya HANCI 08 Şubat 2024 18:49

    Diyorlarki bal tutanın parmağı yalanır.Yok arkadaş bunların hepsinin hesabını Allah soracak hak edenin elinden alacaksın hak etmeyene vereceksin bu dünyada belki işini yürütür ama hesap günü var.Sezon başında damadım vakıf okuluna öğretmen olarak müracaat etti.İstenen kartların hepsi tuttuğu için göreve başlamak için gittiğinde rektörün erzincan dan birini getirterek göreve başlattığını söyledi ve araştırdık söylenen doğruydu. Rektörün direk talimatıyla göreve başlatılmış.Hasta torununun tedavisi için uğraşıyoruz ailece göreve başlamasını beklerken yine torpil devreye giriyor. Peki bunun hesabını nasıl verecek. Biz hakkımızı helal edecekmiyiz ASLA HELAL ETMİYECEZ ALLAH ŞAH DAMARINDAN YAKALASIN KENDİ AİLESİYLE AYNI ŞEYLERİ YAŞATSİN İNŞAALLAH

  • Durmak yok atamaya devam 08 Şubat 2024 09:55

    !!! Çok üzerinde durma, kadro sahibi gibi savunmuşsun, atı alan Üsküdarı geçer, iki güne unutulur, sen kadronun tadını çıkarmaya bak, çiçekler tebrikler

  • Ömer dersen tanırlar 08 Şubat 2024 08:38

    Teknokent sanırım torpil yapmak için kızak bir yer. Buraya gelen hızlanıp fakülteye kapağı atıyor. Yağlı ballı toplantılar harcırah ve ödemeler den sonra birde torpil işi var. teknokentte daha şimdiye kadar bir buluş göremedik ama kaç tane torpil gördük torpil icat etme yeri olmuş üstelik kalem caminin yanında biraz ayıp oluyor oradan çıkıp cuma ya gidiyorsunuz değilmi. Kampüste 3 cami var ama göğe minareler değil torpiller yükselmiş hadin torpile haydin torpile diye mi duyuyorsunuz ezanı. Sizi gidi sizi. Akademisyencilik oynayan hocacıklar.

  • Vatandaş 08 Şubat 2024 01:19

    Mahşerde herkes hesap verecek kacamassiniz birgün hak gelecek haksızlık bitecek şehir olmuş torpil yuvası haram zadeker

  • Deniz 08 Şubat 2024 00:21

    Sayın Onur Sağsöz?ün yakın geçmişteki haberlerine geri dönüp bakıldığında; Dekan baba (GSF Dekanı) oğlu A.L.B.?nin yüksek lisans tezinin kabul tutanağına imza atmış, böylece yönetmeliği çiğnemiş. Gelin görün ki, yönetmeliğe rağmen baba dekan dekanlığa devam ediyor, oğul meslek yüksekokulunda bu tezin sağladığı menfaat sayesinde öğretim görevlisi. Tüm bunlara göz yuman bir yönetim anlayışından tabiki liyakat, hakkaniyet beklenemez. Oğula kıyasla yeğen daha uzak. Yani oğula göz yuman yeğen,eş, dost, akraba, arkadaş herkesi alır.

  • mahmut yıldırım 07 Şubat 2024 23:10

    eski rektörlerin ceddine rahmet olsun kimse kızını oğlunu almamıştı. bu iş hikmet beyle başladı o oğlunu aldı burektör kızını oğlunu yiyenini. Allah bu müslümanlardan bizi muhafaza eylesin. Böyle müslümanlar varken hristiyan kafir düşmana gerek yoh oğul. biri nurcu idi biri milli görüş gömleği mi ne giymişmiş . biri hikmet biri ömer isimlere tikkat. hadi oradan hadi oradan . haram olsun.

  • yorgundemokrat0625 07 Şubat 2024 22:19

    Kendimi,Muhafazakar solcu veya seküler müslüman olarak tanımlamam n doğru ve yerinde olduğuna inancım tam.Bu siyasal islamcıları Allaha havale ediyorum

  • Gezgin murat 07 Şubat 2024 16:18

    Hele koskoca insanların düştüğü ayak takımı durumuna bakın böyle hocalardan ne memlekete nede üniversiteye bir fayda gelir. Birde yeni nesil üniversite diye bir masal okuyorlar ki düddürü dünya. Yemişim ben yeni nesil tasarım üniv. Hışto yuvası. Çomoğlu tasarım üniversitesi şu hahaha. Sakın fakülte ziyareti falan yapmayın yollar dağ yolundan köy yolundan beter sonbaharda yalan asfalt ilkbahara çıkmadı.

  • Ejder 07 Şubat 2024 12:59

    Yaklaşık 10 yıldır oluyor.Hak hukuk adalet kaf dağında. Vaktinde karşı çıkmayanlar,şunu bilmeli ki hukuksuzluk adeletsizlik herkese dokunacak.Hani fabl bu ya .... sarı öküzü vermeyecektiniz.Atı alan Üsküdarı geçti.... "Günaydın"...Ağlamak vakti değil artık bedel ödeme vakti.

  • Güneş 07 Şubat 2024 08:20

    Hiç idari deki hülle atamalardan bahsedilmiyor, üç beştane şeflik için sınav yapılır, müdürlükler karaborsa, vekaleten kapat kalsın

  • Haramiler 07 Şubat 2024 01:59

    Diri ölü herkese verir talkını... Din diye Allah diye sayarak gelir Öksüz yetim kim varsa alıp hakkını Haram helal demeden doyarak gelir. Haraminin elinden biter umutlar Sağa sola emirler kızgın komutlar Yasak yasak üstüne koyarak gelir.

  • Garip 06 Şubat 2024 23:17

    Hülle ile dağıtılan idari kadrolarda ayrı bir hüner.

  • Cezmi 06 Şubat 2024 22:27

    Şartları olgunlaştırma diye bir şey var A. hocam teknokentten pası vermiş ö. hocam bu pası 90 a atmıştır bizede yuh olsun demek düşer. Yuh yuh hakemin gözüne gözlük. Gariban milletin evlatları ırakda suriyede dağda bayırda şehit düşsün sizde vatan millet sağolsun diyin yemeğe devam edin. Bu işe kim eliyle diliyle engel olmuyorsa yazıklar olsun.

  • Soner Sarıkabadayı 06 Şubat 2024 20:15

    Böyle bir YÖK olursa bu tür olayların ardı arkası kesilmez Türkiye de ki bütün Üniversiteler aynısı hatta daha beterini yapıyorlar sonra vatan millet Sakarya yerseniz tabi

  • Mustafa güzel 06 Şubat 2024 19:29

    Üniversitenin altından vurup üstünden çıktılar sanki üniversite Rus işgaline uğramış sayın cumhurbaşkanım sayın bakanlarım lütfen bu işe bir el atın bu zulümden bizi kurtarın. Atatürk üniversitesinin düşmandan kurtuluş zamanı temmuz 2024 de 1 gün tatil ilan edilsin.

  • Halis demir 06 Şubat 2024 17:25

    Hiçkimse demiyor ki proje ofisinde öğretim görevlisinin ne işi var. Öğretim görevlisi ders verir fakültede. Burada amaç 2 sene kızak kadro sonra hop fakülte. Proje ofisine memur alınır sekreter alınır ama öğretim görevlisi araştırma görevlisi alınamaz. Yanlış işler yapılıyor. 2 sene teknokentte kuluçkaya yatırıp sonra rektörlüğe almak profesörlük değil profesyonel hak yemeye girer. Zaten gerçek bir hoca akademisyen bu işlere tevessül etmez. . Herkes kendine yakışanı yapar. Demekki yakıştırmış kendisine hayırlı olsun. Organize bir iş. Kimsenin aklına gelmeyen metot. 2 sene teknotenkkte çalışıyor görün sonra rektörlükte o şartı şart koş ve kadroyu kap. Yerden göye haram olsun. Bir yorumcuda da yazmış tek kişi başvurdu hadi oradan hadi oradan. Dünyanın neresinde görülmüş büro proje öğretim görevlisi. Mide bulandırıyor iğrenç ve banalsınız şark kurnazı köylü kurnazlığı bu aldığı para haram olsun.

  • Cüneyt 06 Şubat 2024 16:49

    Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu haberler doğru ise rektörlükte kìyamet kopmalı idi. Ama herkes sindirilmiş ve herkes bana dokunmayan bin yıl yaşasîn misali.

  • Palandöken 06 Şubat 2024 14:18

    Sayın!!! Hazırlanmış şartların karşılanmasından daha doğal ne olabilir.

  • Zafer Erğun 06 Şubat 2024 13:42

    Bu kişiler öğretim üyesi olup, bilim adamı mı, yetistirecekler!... Maalesef ülkede bu ve buna benzer bir çok öğretim üyesi ve akademisyen ortalıkta cirit atıyor. Bundan dolayı da, dünya sıralamasında ilk beşyüze giremiyoruz. Herşeyi bir tarafa bırakalım (KUL HAKKI)var. Bunlar Müslüman mı?... Münafık

  • !!! 06 Şubat 2024 13:25

    sayın Palandöken! ben burda kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum girmem de. Söylemek istediğim sey su; sadece soyisimden vurmak yanlış. Eksik bilgi ile araştırmadan ya da araştırdığında buluğu şeyleri haber içeriğine koymadan yapılan haberin etik olmaması konu. Bu haber içeriği; kadro açılırken yeğenine göre şartlar istenmiş olsa bu yorumu yapabilirsiniz. Ancak öyle değil haber içeriği çünkü kadro şartları proje ofisinde istihdam edilmeye yönelik uygun şartlar ve bu durum malesef haber içeriği taşımıyor size göre. tıpkı bu haber başlığında yazan açılan diğer kadrolarda da bir kişi sınava girmiş olmasına karşın soyisim benzerliği olmadığı için haber yapılmadığı gibi..

  • Palandöken 06 Şubat 2024 12:57

    Sayın!!! Kadro açılırken vasıflarını yaz getir ilana çıkalım denmiyor mu?

  • Gul 06 Şubat 2024 12:50

    Bizlerde halkımızla bir yere yerlesemedik Hakkım olsun helal etmiyorum .En kiymetlilerinde çıksın inşallah ????

  • Ramazan 06 Şubat 2024 12:39

    Bunların yatacak yerleri yok kul hakkı yiyorlar

  • Mert 06 Şubat 2024 11:59

    Allah belanızı versin sizin ve sizin gibilerin dünyaları yediniz nasil öleceksiniz nasıl can vereceksiniz siz

  • mıro 06 Şubat 2024 11:54

    inanmam rektör bey milli görüşte siyaset yaptı öyle zilli işlere bulaşmaz takvadır kendileri

  • !!! 06 Şubat 2024 11:33

    bu haberi yaparken ya da yaptığınız diğer haberleri yaparken sadece soyisimine bakarak yorum yapmak ve bunu haber olarak paylaşmak erzurumajans gibi memeleketimizin büyük gazetesine yakışmadığını düşünüyorum çünkü bu habercilik değil dedikodu. Bir haberci olarak kadronun ne kadrosu olduğuna ve kadro sartlarına baktınız mı? proje ofisi için kadroya çıkılmış ve doğal olarak da projelerde yer almış deneyimli personel istenmiş. Akademik kadrolarda siz sadece soyisimlere baktığınız için bilmiyor olabilirsiniz ancak öğretim görevlisi alınırken deneyim sartı istenir istenmelidir. burada da proje alanında deneyimli denmiş ben bir usulsuzluk haksızlık görmüyorum açıkcası. başvuru şartlarında absürt bir durum yokken başvuru şartlarını sağlayan tek kişi olmak da kazanan kişinin suçu olmasa gerek. sınava girmeye hak kazanamayan kişinin şartları sağlayamamış olmasının sebebi soyisimi mi sadece bununla ilgili elinizde bir done bir delil var mı ? Gelelim yeniden kazanan kişiye bu kişinin soyismi dışında hiçbir yetkinliği yok mu sizce? kaç yıldır çalışıyor hangi alanlarda çalışıyor ya da çalışmış çalışma hayatı boyunca yanlışı hatası var mı yoksa aksine işini çok iyi yapan üniversitede sevilen istenen hak eden biri mi? bunları araştırdınız mı? haberinizin içeriğine bakılınca araştırmadığınız belli oluyor gerçi. teknokentte birsürü kişi kadro hayali kurarken yeğeni kadro aldı demişsiniz. Teknokentte kimler çalışıyor o çalışanlar arasında kazanan kişiden daha deneyimli daha uzun süredir çalışan var mı baktınız mı? bakmamışsınız siz ama ben söyleyeyim yok. bir kişinin (ki bu kişi bir kadın) fotoğrafına kadar paylaşıp asıl paylaşmanız gereken şeyleri paylaşmamamız nekadar habercilik etiğine sığar tartışılır. Artık içeriğinin altı dolu haberler okuyabilmeyi temin ediyorum. Çünkü sadece sizin söylemlerinize bakarak araştırmadan öğrenmeden (zatten araştırılıp yazılmıştır diye düşünüldüğü için) yorum yapan beddua eden insanlar var malesef.

  • .... 06 Şubat 2024 10:21

    Ne iman ne sağlık bıraktılar insanlarda Allah sonsuz Sabra sahiptir biz o gün onların yaşayacakları bu ilk günden bu yana bunu temellerini kuranlari.akraba eş dost kul hakkı yiyenlerin bu yaptıklarının cezasını illa göreceğiz Allah tan umut.kesmyn ben de iş başvurusu yaptım ilkokul mezunları kadro olurken ben siyasi parti tarafı.olmadgm.vekil.il.ilce başkanı.akrabam olmadgi için daha bir.suru.sey var başvuruların. reddedildi Allah yarına bırakır yanınıza bırakır ben şuan annem babam ailemden uzak calisiyorum sizin gibi.babanzn dizinn dibinde maaş almak istmyn kim var Allah Belasını versin bu hale getirenlerin

  • Bir dost 06 Şubat 2024 10:09

    Belediye baskaninin baldizinin aldigi ogretim gorevlisi kadrosu neden yazilmadi?

  • Adalet aşağılık bir kavram mıdır? 06 Şubat 2024 10:05

    Türkiye'de örtülü bir Hint usulü kast sistemi olduğunu düşünüyorum. Babadan oğula, oğuldan toruna geçen mesleki şirketçilik. Bunlar ancak şark toplumlarında olabilecek nitelikteki şeyler. Batı dünyasında insanların gözünün içine baka baka hak yiyemezsiniz. 85 Kpss puanı almış yüksek lisans yapmış dil sınavını geçmiş fakat 38 yaşında atanamamış ve bir mağaza zincirinde köle gibi çalışan biri olarak diyorumki benim hakkımı kim yedi ve yiyorsa hakkımı veremeden can veremesin.

  • haksız kadro 06 Şubat 2024 10:01

    birde ağrı ibrahim çeçen üniversitesine el atın bakın neler varmış; kişiye özel kadro açılıyor gece yarısı başvuru alınıp hemen kapatılıyor.

  • memet 06 Şubat 2024 08:51

    bunlar insan değil bu şeref yoksunları yargılanmalı hesap vermeliler yüksek yargı önünde insanlar bu vampirlerin kan emicilerin yüzünden akp den de siyaset tende nefret etti. bunlar bu kadar veballle kul hakkıyla nasıl can verecekler bunlar namus yoksulu insanlar kesinlikle yargılanmalı ve gerekli cezaları almalılar. hırsızlar

  • uni çalışanı 06 Şubat 2024 08:48

    bir gün kollarımızı göğsümüzde bağlayıp bu ve bunun gibilerin acı çekişlerini seyredeceğiz... daha neler neler var...

  • Hakan Durmaz(ünili tornacı) 06 Şubat 2024 02:49

    Arkadaşlar haksızlık yapanlar haksız kazanç sağlayanlar gayet mutlu yaşıyorlar. Makam mevki alıyorlar yükseliyorlar herkestende iyi yaşıyorlar. Günü gelince bunlarda rektör olurlar dekan olurlar. Biz ay sonunu nasıl getireceğiz diye düşünmek yerine bunlarda mutlu olamıyor diyip kendimizi kandırmayı bırakalım. Kendimiz ettik kendiniz buluyoruz bu gidişlere daha çoook buluruz.

  • Ferhat 06 Şubat 2024 00:54

    Yabancı öğretim üyesi kadrosu için 2 yıl boyunca görüşmek için, bir randevu bile alamadığımız rektör çomaklı, tüm yakınlarını üniversiteye doldurdu, hayatını mahvettiği insanların bile farkında değil, gider ayak hala en iyi bildiği işi sürdürüyor

  • Gül-ay 06 Şubat 2024 00:47

    Coğrafya bölümünde kadrolara haksız atanan vasıfsız kişilerin hepsi de aynı sistemden destek aldılar

  • Dadaşbey 06 Şubat 2024 00:40

    Haram bunların kursağına işlemiş ne desen boş ama elbet bu düzen bitecek

  • gurbette bir çırçırlı 06 Şubat 2024 00:30

    Ben artık ağlanacak halimize gülüyorum. Bu dünyadan Aziz Nesin diye ismi geçince dinsiz, imansız, ateist vs diye beddua ve küfür ile yad ettiğimiz bir fani geldi geçti. Herkese tavsiyem ön yargılı olmadan kitaplarının okunması. Eminim bir çok insan ibret alacaktır. (tuz kokmuş, Erzurum 'da buz erimiyor)

  • Ali er 05 Şubat 2024 23:53

    Bir savcı hakim devlet büyüğü niçin bir şey demiyor bu ne yahu böyle rezalet mi olur. Dul yetimin garibanın hakkı haram olsun size. Üniversitenin tam 100 milyonluk arsası Hilton?a miting alanına konser alanına bedava verildi siz bu üniversiteyi yıkmak için mi rektör oldunuz zarar veriyorsunuz devlete zarar veriyorsunuz millete. Elbet Allahın adaleti tecelli edecektir. Allah?a havale ediyorum sizi çünkü elimden bir şey gelmiyor.

  • Kürekçi 05 Şubat 2024 23:38

    Rektör beyi tebrik ediyorum Göz göre göre bunu yapabiliyorsa burada rektör beyin ve yeğeninin bir kusuru olduğunu düşünmüyorum Bu ne ilk olacak ne son olacak siz cahiller yaşamaya devam ettiğimiz sürece

  • Palandöken 05 Şubat 2024 23:10

    Temmuzda dolmuyor, Araştırma Üniversitelerinde önü açık..

  • Adalet istiyoruz 05 Şubat 2024 22:57

    Ey iman edenler; Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa olan kininiz, sakın sizi adaletsizliğe itmesin! - Maide Suresi, 8. Ayet ANLAYANA....

  • Adalet peşinde 05 Şubat 2024 22:55

    Erzurum Atatürk üniversitesinde geçmişten günümüze yani emekli olan çalışan en az 30 kişi var. Hepsi akraba kontenjanından akademisyen oluyor. Soyadları Çomaklı yada Çomaklı olan birinin akrabası. Çomoğulları diye bilinir

  • Mehmet 05 Şubat 2024 22:38

    Haram zıkkım olsun. 10 yıldır kadro arıyorum doktoranın sonuna geldim. Sonrasından da umudum kalmadı

  • Kaan 05 Şubat 2024 21:56

    Kısacası Allah sizden bu dünyada da ahirette de sorsun yiyin helal demi

  • Çıtçıtlı 05 Şubat 2024 21:27

    Haramiler !

  • özdemir 05 Şubat 2024 21:16

    Sosyal medyada şöyle bir espri dolaşıyor. Bir genç diyor ki; Dayım işe girmek için bin türlü adam akraba araya koydu, faceden yazmış ki rızkı veren hüdadır kula minnet eylemem :))) İşe torpille girip akşama kadar abdest almaktan ellerini yaşı kurumuyor. bu nasıl bir zihniyet.

  • Göktürk Yılmaz 05 Şubat 2024 18:54

    Yüce Allah'ın nasip etmediği bir rızkı yan yollardan elde etmiş olanlar emin olsun ki bu dünyada o rızıktan ne bir mutluluk görebilir, ne de sefa sürebilir. Çok insan tanıdım kul hakkı yiyip kadro aldılar, hayatları borç batağında, mutsuz aile yaşamları ve kötü alışkanlıklarla dolu . Allah'ın adalet terazisi kıldan incedir ve zerre şaşmaz. Hak yiyenin yanına kalmaz vesselam.

  • Geleceğimiz nolacak 05 Şubat 2024 18:48

    Geleceğimizi mahvettiniz. Dürüstlük, doğruluk hepsinin içini boşalttınız.

  • özdemir 05 Şubat 2024 18:07

    Milletimiz bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor. Hadisler gördüğü haksızlığı sonuna kadar takip etmeyeni ve çözmeye çalışmayana dilsiz şeytan diyor. Bunlara rağmen göz göre göre hala akraabaa torpil yapılıyor. Bitmişiz biz kardeşim. bizi yıkmak için dış güçlere gerek kalmamış.