Spor Haber Girişi : 23 Mayıs 2012 16:15

Romanya ve Hollandalılar kamp için Erzurum'da

Romanya ve Hollandalılar kamp için Erzurum'da
Özellikle bireysel sporcuların yükseklik kampı için tercih ettikleri Erzurum’un 2011 UNIVERSIADE tesisleri ile de yabancı takımların akınına uğuruyor.
Erzurum Ajans-Özellikle bireysel sporcuların yükseklik kampı için tercih ettikleri Erzurum’un 2011 UNIVERSIADE tesisleri ile de yabancı takımların akınına uğuruyor. Şimdi de Romanya ve Hollandalı sporcular kamp için Erzurum’a geldi.
Erzurum kamp için artık buz sporları için de ideal bir merkez olmayı başardı. Bireysel spor branşlarında yükseklik kampı için tercih eden sporculara buz sporları ile uğraşan takımlar ve sporcularda kamp için Erzurum’u tercih etmeye başladı. Buna son örnek Hollandalı ve Romanyalı sporcular oldu. Romanya Lon Trcak Milli takımının yanı sıra Figür Patencileri Yaz Kampı için Erzurum’u tercih ederken, Short Trackta Avrupa’nın zirvesine çıkmış olan Hollanda da kamp için Erzurum’u seçti. Romanyalı figür patenciler, Palandöken ilçesindeki 2 Bin Seyirci Kapasiteli Buz Pateni Salonu’nda çalışmalarını sürdürürken, lon trackçılar 500 seyirci kapasiteli Short track salonunda çalışıyor. Hollandalı Short Trackçılarda 500 seyirci kapasiteli short track salonunda çalışıyor.

ERZURUM’DA AVRUPA HAZIRLIĞI

Beşyüz seyirci kapasiteli Short Track Salonu’nda sabah erken saatlerde Bacıla Marius yönetiminde 6 sporcudan oluşan Romanya Lon Track Milli takımı hazırlıklarını sürdürken, öğle saatlerinde de Jeroen Otter yönetimindeki Hollanda Short Track Milli takımı çalışma yapıyor. Her iki ülkenin antrenörü de Erzurum’da kampa girmekten bir hayli mutlu olduklarını belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kendilerine gösterdiği ilgiden bir hayli memnun kaldıklarını söyledi. Erzurum’dan Avrupa Şampiyonalarına hazırlandıklarını belirten Romen ve Hollandalı teknik adamlar, yarışlar öncesinde iddialı olduklarını söyledi. Özellikle Short trackta Avrupa’nın zirvesine çıktıklarını belirten Hollandalı çalıştırıcı Jeroen Otter, “Erzurum bizim açımızdan kamp için ideal bir yer ve burada çalışmaktan mutluyuz” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da iki ülke sporcularının yaz kampı için Erzurum’u tercih etmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Erzurum bir spor kenti ve bu kemt şimdi de kamp merkezi olma yolundaki hızlı adıklarını son sürat atmaktatır. Romanya ve Hollandalı sporcuların kamp için ilimizi tercih etmesi bizi mutlu etmiştir” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.