Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Mart 2012 11:40

Sabah namazında ulu camide hadis dersleri

Sabah namazında ulu camide hadis dersleri
Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğü ’nün başlattığı Ulu Camii de “Hadis Dersi” her hafta pazar günleri sabah namazına müteakiben yapılıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğü ’nün başlattığı Ulu Camii de “Hadis Dersi” her hafta pazar günleri sabah namazına müteakiben yapılıyor.
Yakutiye İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, haftada bir günde olsa sabah namazının camide cemaatle kılınmasına ve akabinde bir hadisi şerifin manasının anlaşılmasına vesile olmak gayesiyle böyle bir program yaptıklarını bildirdi.
Kur’an-ı Kerimin isimlerinden birinin de “meviza” ( öğüt) olduğunu belirten İhsan İlhan: “Müslümanlar birbirlerine sürekli öğüt vermelidirler. Ashabı kiram Peygamberimiz (as)’ın vazu nasihatlarıyla yetişerek gökteki yıldızlar mesabesine erişmişlerdir” şeklinde konuştu.
3
. haftasında “Din Nasihattir” konulu hadisi şerifi anlatan Yakutiye İlçe Müftüsü İlhan: “Hadisi şerifteki nasihat kelimesinin ihlas, samimiyet ve her türlü şirki andıracak şeylerden arınılan öz manasındadır. Allah Rasûlü “Din nasihattir/samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorulduğunda. O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün Müslümanlara” diye cevap verdi. Bu hadisten kısaca şunu anlıyoruz ki Müslümanlar birbirlerine Allah’ın ve Resulullah’ın istediği şekilde bir hayatı yaşayabilmelerini öğütleyeceklerdir. Allah ve Resulunün emrettiği şekilde yaşayabilmek için amir konumundaki idarecilerin ve bütün insanlığın ilahi kurallara uygun yaşayabilmelerini ihlaslı ve samimi duygularla Müslümanlar birbirlerine nasihat etmeleri gerekmektedir. İşte yapılan bu dersler de bunun bir gereğidir.”şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.