Bölge Haber Girişi : 29 Mart 2011 16:06

Sağlık kampüsünün temeli atılıyor!..

Sağlık kampüsünün temeli atılıyor!..
Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum Sağlık Kampüsü Projesi önümüzdeki nisan ayında ihaleye çıkartılacak ve ilk kazma da mayıs ayında vurulacak.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Erzurum'da 6 yeni hastane kuruyor. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nin çevresindeki 550 bin metrekare alana Sağlık Kampüsü kapsamında Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahi, Psikiyatri, Onkoloji ve Yoğun Bakım-Ameliyathane ve Acil Servis'in ortak kullanım alanı olduğu 6 hastane inşa edilecek.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kampüs hastanesinin nisan ayında ihalesinin yapılacağını açıkladı. Doç. Dr. Vançelik, sağlık kampüsünün maketi önünde yaptığı açıklamada, 850 yatak ek kapasiteli hastanelerin önümüzdeki 3 yıl içerisinde yapımının tamamlanarak hizmete sokulacağını kaydetti. Hastanelerin 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olacağını ve otomasyon sistemi ile vatandaşa hizmet sunacağını anlatan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, söz konusu hastanelerin hizmete girmesiyle il merkezindeki hastanelerin de kampüse taşınacağını vurguladı.

Kampüs hastanesinin hizmete girmesiyle vatandaşların artık hastane hastane dolaşmasının tarihe karışacağına değinen Vançelik, "Kampüs hastanemiz önümüzdeki 3 yıl içinde hizmete girecek. Merkezi yönetim, otomasyon sistemi ile kağıt dönemi tarih olacak. Bütün işlemler bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecek." dedi.

Doç. Dr. Vançelik, Sağlık Kampüsü'nde yatan bütün hastaların ateş ve tansiyonlarının takibi için kol bandı takılacağına da işaret ederek, "Kol bantları sayesinde ateşi ya da tansiyonu yükselen hastalar, otomatik olarak hemşire uyarı sistemi ile uyaracak. Yüksek ateş ve tansiyon hastalarına anında müdahale edilebilecek." şeklinde konuştu.

Kampüs hastanesinin hizmete geçmesiyle birlikte Erzurum'un kış olimpiyatları alma yolunda da önemli bir engeli aşmış olacağına değinen Doç. Dr. Vançelik, "Olimpiyatlar şehirlere veriliyor. Eğer sağlıktan, altyapıya, ulaşıma kadar sorunlarınızı çözmüş olursanız olimpiyatları alırsınız. Biz de bu konuda üzerimize düşen büyük bir görevi yerine getirmiş bulunacağız. Sağlık Bakanlığı'nın tahmini 400 milyon TL tutarındaki bu yatırı ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.