Spor Haber Girişi : 09 Mayıs 2016 20:15

Sakin kent Uzundere'deki Dağcılık kampı başarıyla tamamlandı

Sakin kent Uzundere'deki Dağcılık kampı başarıyla tamamlandı
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından 'Sakin kent' unvanlı Erzurum'un Uzundere ilçesinde düzenlenen Yaz Temel Eğitim kampı başarıyla tamamlandı.
Erzurumajans-Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından 'Sakin kent' unvanlı Erzurum'un Uzundere ilçesinde düzenlenen Yaz Temel Eğitim kampı başarıyla tamamlandı.

Uzundere ilçesinde 30 Nisan- 6 Mayıs günleri düzenlenen İkinci Bölge Yaz Temel Eğitim kampına Türkiye'nin çeşitli illerinden 135 sporcu ile 12 antrenör katıldı. Belediyenin tahsis ettiği alana çadırları kuran dağcılar, hem teorik hem de pratik yapma olanağı buldu. 

Yaz gelişim eğitimi kampının birincisini 14 ? 20 Mayıs günleri Niğde'de Mümtaz Çankaya Demirkazık Dağcılık Eğitim Merkezi ve Dağ Evi yanında çadır kamplı olarak yaptıklarını anımsatan TDF Başkanı Alaattin Karaca, Uzundere'de düzenlenen 'İkinci Yaz Temel Eğitim Kampı'nın da başarılı geçtiğini bildirdi. Sakin kent Uzundere'nin hem turizm hem de doğa sporları açısından önemli bir yere sahip olduğuna  işaret eden Alaattin Karaca, 18-20 Mayıs günleri ise Gençlik haftası nedeniyle Erciyes Dağına tırmanış yapacaklarını belirtti. Başkan Alaattin Karaca, çalışmaları hakkında şunları söyledi:

LİSANSLI DAĞCI SAYISI 40 BİNE YAKLAŞTI

"Dağcılık Federasyonu olarak Dağcılık, Spor Tırmanış ve Dağ Kayağı olmak üzere üç dalda faaliyet gösteriyoruz. 81 ilde dağcılık kulüp sayımız 1060'ı, lisanslı sporcu sayısı ise 10 bin 834'ü kadın, 39 bin 874'e ulaştı. Uzundere, dağcılık eğitimi için önemli bir yere sahip. Dağcılar, TDF antrenörleri tarafından bir haftalık eğitime alındılar. Eğitim sınavı sonrasında başarılı olanlar bir üst eğitimi almaya hak kazandılar. Türkiye'nin farklı bölgelerinden Erzurum'a gelen dağcılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in tahsis ettiği otobüslerle 100 kilometre uzaklıktaki Uzundere'ye götürüldü ve kamp bitiminde yine aynı otobüslerde dönüşleri sağlandı.  Bizlere ev sahipliği yaptıkları için Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan'a ve Belediye Başkanı Halis Özsoy'a desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.