Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2014 14:21

Sebze üreticileri makinalı tarıma geçiyor

Sebze üreticileri makinalı tarıma geçiyor
Erzurum'da "Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında Erzurum Sebze Üreticileri Derneği üyelerine 20 adet çapa makinesi hibe edilerek sebze üreticilerinin makinalı tarıma geçmesi desteklendi.
Erzurumajans-Erzurum'da "Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında Erzurum Sebze Üreticileri Derneği üyelerine 20 adet çapa makinesi hibe edilerek sebze üreticilerinin makinalı tarıma geçmesi desteklendi.

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliği ile yürütülen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında "Erzurum İli Sebze Üreticileri BTC Sayesinde Makineli Tarıma Geçiyor" projesi ile Erzurum Sebze Üreticileri Derneği üyelerine 20 adet çapa makinesi hibe edildi. Çapa makinaları tarlalarda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Düzenlenen törene Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Mehmet Kantarkaya, Proje Koordinatörü Prof.Dr. Mükerrem Kaya, Erzurum Sebze Üreticileri Dernek Başkanı Memet Öztürk, dernek üyeleri ve diğer sebze üreticileri katıldı. Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Mehmet Kantarkaya törende yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi ve BTC'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti ve Erzurum'da sebze üretiminin artırılması için il müdürlüğünün gerekli destekleri verdiğini ve bundan sonrada bu desteklerin devam edeceğini belirtti. Proje Koordinatörü Prof.Dr. Mükerrem Kaya ise çapa makineleri sayesinde iş gücü ihtiyacının azalacağını, iş gücü maliyetlerinin asgariye indirileceğini ve ayrıca yabancı ot mücadelesinin zamanında yapılarak birim alandan alınan verimin artacağını belirtti. Prof.Dr.Mükerrem Kaya Atatürk Üniversitesi ve BTC'nin işbirliği ile yürütülen proje kapsamında sebze üreticilerini desteklemeye devam edeceklerini ve Erzurum'da sebze üretimini yaygınlaştırmaya yönelik projeler hazırlamayı planladıklarını da ifade etti. Dernek başkanı Memet Öztürk ise Atatürk Üniversitesi ve BTC'nin daha önceki yıllarda verdiği destekler sayesinde temiz su ile sulama yaptıklarını, yeni seralar kurduklarını belirtti ve çapa makineleri için proje yetkililerine teşekkür etti. Törende dernek başkanı, Proje Koordinatörüne bir teşekkür plaketi de takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.