Erzurum Haber Girişi : 30 Temmuz 2012 16:15

Sebze üreticilerinin gece mesaisi

Sebze üreticilerinin gece mesaisi
Bütün yurdu etkisi altına sıcak havalar, Erzurum’daki sebze üreticilerinin de işini zorlaştırıyor.
Erzurum Ajans-Bütün yurdu etkisi altına sıcak havalar, Erzurum’daki sebze üreticilerinin de işini zorlaştırıyor.
Ülkenin güneyi ve batısındaki üreticiler gibi aşırı sıcaklara alışık olmayan Erzurum’daki sebze üreticileri, hasat mevsiminin ramazan ayına denk gelmesiyle işlerinin daha da zorlaştığını ifade ettiler. Kızgın güneşin altında oruçlu halde ürün toplamanın, gerek seralarda gerekse açık alanlarda çalışmanın zor olduğunu dile getiren Erzurum Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Necati Yıldızer, çareyi akşam iftar saatinden sonra çalışmakta bulduklarını söyledi. Sabahtan iftar saatine kadar daha az yorucu işlerle uğraştıklarını anlatan Necati Yıldızer; “İftar saatinden sonra ürünleri toplayıp özellikle ilçelerden ve çevre illerden gelen siparişleri hazırlıyoruz. Sulama, bakım ve temizlik işlerini yapıyoruz. Kısaca sıcak hava sebebiyle yapamadığımız işlerimizi akşam serin havada yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Necati Yıldızer ayrıca, 4 bin dekar alanda 35 çeşit sebze üretiminin yapıldığını Erzurum’da, salatalık, yeşil soğan, marul, biber, patates, brokoli, maydanoz, tere, havuç, ıspanak ve pazı gibi sebzelerin rahatlıkla yetiştirildiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.