İlçeler Haber Girişi : 25 Eylül 2014 14:54

Şeker pancarı alımları başladı...

Şeker pancarı alımları başladı...
Ilıca'da çok tatlı kampanya! Erzurumajans- Erzurum Şeker Fabrikası'nda 2014-2015 sezonu şeker pancarı alım kampanyası, düzenlenen renkli bir törenle açıldı.
Erzurumajans-Vedat Refayeli'nin haberi-Ilıca'da çok tatlı kampanya! Erzurumajans- Erzurum Şeker Fabrikası'nda 2014-2015 sezonu şeker pancarı alım kampanyası, düzenlenen renkli bir törenle açıldı.

90 gün sürecek kampanya için fabrika bahçesinde düzenlenen törene Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'ın yanısıra Kars, Ağrı, Muş Şeker Fabrikası Müdürleri, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney, fabrika çalışanları ile şeker pancarı üreticileri katıldı.

Erzurum Şeker Fabrikası Müdürü Turan Bastem, Kars ve Ağrı'dan da olmak üzere 200 bin tona yakın şeker pancarı alımını gerçekleştireceklerini söyledi.

Şeker pancarına teşvik olmadığı için rekoltenin ve ekim alanlarının daraldığına dikkat çeken Bastem, bu açıdan istenilen ölçüde pancar işletemediklerinden ve bu sebeple fabrikanın sürekli zarar ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bu konuda mutlaka teşvik uygulamasının yapılması gerektiğine dikkat çeken Bastem, herşeye rağmen taşeron işçiler de dahil 750'ye yakın personelin çalıştırıldığını sözlerine ekledi.

Törende daha sonra halk oyunları ekibi gösteri yaptı, okunan duanın eşliğinde kurban kesildi. Daha sonra kantara ilk gelen 3 şeker pancarı üreticisine hediye verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.