İlçeler Haber Girişi : 16 Mayıs 2012 10:30

Sendikaların 3+3 tepkisi

Sendikaların 3+3 tepkisi
Oltu'daki Memur Sendikaları Konfederasyonu Sağlık-Sen ve Eğitim Bir-Sen Oltu temsilcileri üyelerinin de katıldığı bir basın açıklamasıyla 30 Nisan'dan beri devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden istedikleri yönde bir teklif çıkmamasına tepki gö
Erzurum Ajans-Oltu'daki Memur Sendikaları Konfederasyonu Sağlık-Sen ve Eğitim Bir-Sen Oltu temsilcileri üyelerinin de katıldığı bir basın açıklamasıyla 30 Nisan'dan beri devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden istedikleri yönde bir teklif çıkmamasına tepki gösterdi.
Memur Sendikaları Konfederasyonu temsilcileri bir süredir hükümetle devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklif ettiği 2012 yılı için yüzde 3+ yüzde 3, 2013 yılı için yüzde 2+ yüzde 3 zam teklifinin komik olduğunu belirterek bir basın açıklaması yaptı.
Sağlık-Sen Oltu Şube Başkanı Eyüp Şimşek tarafından yapılan basın açıklamasında Eğitim-Bir-Sen Oltu Şube Başkanı Salih Kaygusuz, Oltu Devlet Hastanesi Temsilcisi Muammer Zengin, Sağlık Ocağı Temsilcisi Kenan Taşçı ve sendika üyeleri hazır bulundu.
Ellerinde dövizlerle hükümetin teklifini protesto eden sendika üyelerinin yanında basın açıklaması yapan Şimşek, "Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacağımızı, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar da mücadele edeceğimizi buradan deklare ediyoruz. En kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda bir maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif, beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen alanları ısıtmaya hazırız. Hükümet getirdiği teklifle, yangından mal kaçırır gibi çıkardığı 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ortaya çıkardığı adaletsizliği ve mağduriyeti giderecek yeterli ve gerekli oranın da uzağında kalmıştır.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.