Spor Haber Girişi : 26 Aralık 2012 02:21

ŞOK... Türk sporu buz kesti

ŞOK... Türk sporu buz kesti
Federasyonun Erzurumlu bürokratları unuttu, Türkiye en iddialı olduğu buz sporlarında olimpiyatlardan diskalifiye oldu.
Erzurumajans-Orhan BOZKURT'un haberi-TÜRKİYE, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na ‘ev sahipliği’ hayaliyle hazırlıklara hız verirken Buz Hokey Federasyonu büyük bir skandala imza attı. Federasyon, ”akreditasyon” (katılım) belgesini zamanında yollamayınca Soci’deki 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye ‘temsil’ şansını yitirdi. Bu ilgisizlik 2020 için ‘delegeleri’ ikna turuna çıkan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve 2020 Olimpiyatlara Hazırlık Konsorsiyumu’nda büyük üzüntüye neden oldu.

Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Universiad Oyunları’nda “Hedefimiz Soci” diye açıklamalar yapan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, 16 Ocak 2012 tarihinde  Uluslararası Buz Hokeyleri Federasyonları Birliği adına Dave Fitzpatrick imzasıyla gelen ‘katılım uyarısı’ yazısını dikkate almadı. Yeminli tercümesi de yapılan yazının ikinci bölümünde, “takım katılım formları için son başvuru tarihi 1 Şubat 2012’dir” uyarısı yer alıyordu. Yazının sonunda ise, “bir sıkıntı “ yaşanması halinde yapılması gerekenler öneriliyordu.

CEVAP VERMEYİ UNUTTULAR

Söz konusu belge, federasyonla GSGM (Spor Genel Müdürlüğü) arasında sıkışıp kalınca zamanında başvuru yapılamadı. Daha sonra gerçekleşen başvuru ise (IIHF) Uluslar arası Buz Hokey Federasyonu Genel Sekreteri H.Host Lichtner tarafından ‘sert’ bir dille geri çevrildi. IIHF,  tespit edilen son başvuru tarihinin 1 şubat 2012 olduğunu belirterek, Türkiye’nin  Buz Hokeyi alanında 2014 Soçi Olimpiyatlarına  katılma hakkını yitirdiğini bildirdi. Bakanlık, tarihi skandala imza atanlar hakkında soruşturma başlattı.

DUMAN: YAŞANAN TÜRK SPORUNA İHANETTİR


TÜRKİYE BuzHokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, yaptığı açıklamada yaşanan skandalı doğrulayarak,FatihÇintimar başkanlığındaki bir önceki yönetimi “Türk sporuna ihanet” etmekle suçladı. Duman, “Biz göreve Nisan ayında başladık. Olimpiyatlar için müracaat süresi ise 1 Şubat 2012 tarihinde sona ermiş. Federasyonumuza Ocak ayının 16’ında yazı gönderilmiş. Ancak o zaman görevde olan FatihÇintimar ve yönetimi gerekli müracaatta bulunmamış.  Maalesef olimpiyatlara gidemiyoruz.  Bu BuzHokeyi’ne ve Türk sporuna yapılmış en büyük ihanettir”diye konuştu. (www.erzurumajans.com)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.