Türkiye Haber Girişi : 14 Mayıs 2014 13:47

Soma'ya köylerden bile tabut taşınıyor

Soma'ya köylerden bile tabut taşınıyor
Manisa'nın Soma ilçesindeki özel kömür maden ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenler için tüm çevre iller seferber oldu.
Erzurumajans-Manisa'nın Soma ilçesindeki özel kömür maden ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenler için tüm çevre iller seferber oldu.

Devletin tüm imkanları kullanılırken çevre il ve ilçelerden sivil savunma ekipleri Soma'ya geliyor. Son olarak çevre bölgelerden temin edilen tabutlar kamyon kamyon bölgeye götürülüyor.

İŞÇİ YAKINLARI LİSTELERE AKIN ETTİ


Soma'daki maden ocağından yaralı olarak çıkan işçilerin kaldırıldığı hastanelerin listeleri asıldı. İşçi yakınları listelerin önünde kuyruk oluşturdu.

Ma
nisa'nın Soma ilçesinde dün öğleden sonra saat 15.30 sıralarında trafo patlaması nedeniyle yangın çıkmış, çıkan yangın sonucunda ise 205 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Halen maden altında kalan işçilerin kurtarılma çalışmaları devam ederken yaralıların hangi hastanelere kaldırıldığı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. Acil Afet Durum Başkanlığı yaralıların hangi hastanelere kaldırıldığı ile ilgili olarak listeler hazırlayıp, mobil araçlarının camına yapıştırdı. Maden ocağı işçilerinin yakınları mobil aracın çamından umut dolu gözlerle isimleri tek tek okudu. Aradıkları ismi bulanlar hastanelere doğru hareket ederken, bulamayanlar ise hüzünlü bekleyişini sürdürüyor. Bazı işçi yakınları kurtarma çalışmalarını yetersiz bulurken, bazıları ise çalışmaların yangından dolayı aksadığını dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.