Spor Haber Girişi : 28 Haziran 2012 10:30

Sporda GAP spor şöleni başlıyor

Sporda GAP spor şöleni başlıyor
7.GAP Yaz Spor Oyunları. Yarın akşam düzenlenecek olan açılış töreni ile başlayacak.
Erzurum Ajans-7.GAP Yaz Spor Oyunları. Yarın akşam düzenlenecek olan açılış töreni ile başlayacak. Oyunların yanı sıra Yaz Spor Okulları’nın açılışı da yarında akşam saat 18.00’da 3 Binlik Buz Arena’da yapılacak.
Erzurum yarın akşam düzenlenecek olan açılış töreniyle büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Türkiye’de küçük bir olimpiyat olarak değerlendirilen 7. GAP Yaz Spor Oyunları ve Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapılacak. Yarın akşam saat 18.00’da Ilıca Yolu Üzeri’ndeki 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nda yapılacak olan açılış töreniyle birlikte hem Yaz Spor Oyunları hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları start alacak. Bir hafta sürecek olan GAP Yaz Spor Oyunları’nda 2 binin üzerinde sporcu mücadele edecek. Atletizm, basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş, badminton, judo, taekwondo, yüzme ve işitme engelliler futbol dallarında müsabalar yapılacak. Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı Yaz Spor Oyunları’na Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Van, Hakkari, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Malatya, Adıyaman ve Mardin illeri katılacak.

TÜM ERZURUM HALKINI DAVET ETTİ

Erzurum’un ev sahipliğini yapacağı Yaz Spor Oyunları ve Geleneksel Yas Spor Okulları açılış töreni için tüm Erzurum halkını 3 Binlik Buz Hokeyi Arena’ya davet eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Fatih Çintimar, “Cuma günü saat 18.00’da tüm Erzurum halkını 3 Binlik Arena’ya davet ediyoruz. Gelip Yaz Spor Oyunları ve Yaz Spor Okulları için yapacağımız açılışı izleyebilirler. Ayrıca Cumartesi günü saat 17.30’da yapacağımız kortej yürüyüşü içinde tüm Erzurum halkını Çifte Minareli Medrese’nin önüne bekliyoruz. Tüm spor salonlarımızda ve okullarımızın spor salonlarındaki spor karşılaşmaları izlemeye de tüm halkımızı davet ediyoruz. Ücretsiz bir şekilde spor salonlarına gelerek maçları ve yarışları izleyebilirler” dedi.
Sportif anlamda tüm gençliği kuçaklayan ve küçük Yaz Olimpiyatları olarak adlandırılan 7. Yaz Spor oyunlarına Erzurum olarak ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çintimar, Sözlerini şöyle sürdürdü: “ Erzurum olarak daha önce 2011 UNIVERSIADE’ın yanı sıra bir çok ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına en iyi şekilde ev sahipliği yaptığımız gibi, 7. Yaz Spor Oyunları’na da en güzel şekilde ev sahipliği yapacağız. Erzzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, Sayın Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ile Sayın Valimiz Sebahattin Öztürk öncülüğünde Yaz Spor Oyunlarını da en iyi şekilde yaparak, tamamlayacağız. Devletimizin ve Hükümetimizin şehrimize yaptığı spor tesisleriyle tüm Türkiye’ye ve dünyaya bir spor kenti ve kamp merkezi olduğumuzu gösterdik. Şu anda bir çok spor branşında Erzurum Yükseklik Kamp Merkezi olarak üs haline gelmiş durumda. 2012 Londra Olimpiyatlarına katılacak bir çok sporcu ilimizde kamp yapıyor. Spor salonlarımızın yanı sıra Kış ve Buz Sporları için yapılan tüm buz salonları 24 saat süreyle Erzurum ve Türk gençliğine hizmet veriyor. Milli takımların hazırlık kamplarına ev sahipliği yapıyor. Yapmaya da devam edeceğiz. 7. Yaz Spor Oyunlarına katılacak olan tüm illerin kafilelerine hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum. Tüm Erzurum halkını spor müsabakalarını izlemek için salonlarımıza davet ediyoruz. Güçlü yarınlar için; En güzel ve spor dolu günler sizlerin olsun.”

ON BRANŞTA YAPILACAK MÜSABAKALARIN YERLERİ

7. GAP Yaz Spor Oyunlarında basketbol müsabakaları Yeni Erzurum Spor Salonu ve Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılacak. Güreş Müsaebakaları İbrahim Hakkı Fen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Judo 3 Temmuz Lisesi Spor Salonu’nda yapılacak. Masa tenisi müsabakaları Özel Aziziye Koleji Spor Salonu’nda yapılacak. Taekwondo müsabakaları Hilalkent Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yüzme Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Havuzu’nda yapılacak. Voleybol Yakutiye Spor Salonu ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık Kampusu Spor Salonu’nda oynanacak. Atletizm Yarışları Atletzm Tartan Pistte yapılacak. İşitme Engelliler Futbol Maçları 1 Nolu Sentetik Saha ve 2 Nolu Sentetik Sahada oynanacak. Badminton Yarışları Aziziye İlçesi Spor Spor Salonu’nda yapılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.