Bölge Haber Girişi : 06 Ocak 2010 14:57

Sudan kâr,kardan zarar!..

Sudan kâr,kardan zarar!..
ERZURUM AJANS- Erzurum'un Tekman Belediyesi'nin su tahsilat haricinde hiçbir geliri bulunmuyor. Belediye sudan kazandığı geliri karla mücadeleye harcıyor.

Kış yoksul belediyelerin belini bükmeye devam ediyor. Erzurum'a 180 kilometre uzaklıktaki Tekman Belediyesi kışın gelmesi ve karın yağmasıyla zor günler yaşamaya başladı. 3 bin 684 nüfuslu belediyenin tek gelir kaynağı su abonelerinden tahsul ettiği para. İller Bankası'ndan aktarılan payı gelir olarak kabul etmeyen AK Partili Belediye Başkanı Yakup Doğan, söz konusu paranın yüzde 40'ının eski borçlara kesildiğini, kalanın ise personel maaşı olarak dağıtıldığını söyledi. Su abonelerinden ayda 8 bin TL tahsil ettiklerini ve bunu da karla mücadeleye harcadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Doğan, "Belediyemiz ülkenin en fakir belediyesi. Sudan başka gelirimiz yok. Kışın gelmesi ve karın yağması bizlerin belini büküyor. Bu mevsim karın geç yağması nedeniyle en az 10 bin TL kâra geçtik. Sudan kazandığımızı kara harcıyoruz." dedi. Yaz mevsiminde ekonomik olarak biraz rahatladıklarının altına çizen Belediye Başkanı Doğan, "Kar olmayınca rahatız. Su abonelerinden tahsil ettiğimiz para ile ilçemize yatırım yapmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu başka kurumların destek ve yardımlarıyla belediye hizmetlerini yürütmeye çalışıyoruz. Belediye olarak projemiz çok, ancak paramız yok. İlçe merkezine geçen yaz 120 bin metrekare asfalt döktük, o da başka kurum ve kuruluşlarının destek ve yardımıyla." diye konuştu.

Belediyede 33 personel bulunduğunu ve bunların tamamının kadrolu olduğunu da hatırlatan Tekman Belediye Başkanı Doğan, emekliliği gelenleri hemen emekliye ayırarak personel sayısını azaltma yoluna gittiklerini sözlerine ekledi. (CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.