Spor Haber Girişi : 01 Eylül 2023 10:25

Sultanlar silindir gibi

Sultanlar silindir gibi
Avrupa'da önüne geleni deviren voleybolda dünya 1 numarası Türkiye bugün Çizme karşısında final arayacak.

Avrupa’da önüne geleni deviren voleybolda dünya 1 numarası Türkiye bugün Çizme karşısında final arayacak.

 

 

Milletler Ligi şampiyonu apoleti ile Avrupa arenasına çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İsveç, Azerbaycan, Çekya, Yunanistan, Almanya ve  Belçika’yı devirdikten sonra Çeyrek Finalde Polonya ile eşleşmişti. Filenin Sultanları, Polonya’yı da set vermeden 3-0 mağlup ederek yenilgisiz yarı finale yükseldi. Ay-yıldızlılar bugün Çizme’yi de geçip final bileti almak istiyor.

 

Türkiye filede Avrupa şampiyonluğuna koşuyor. Filenin Sultanları, Polonya’yı devirerek yarı finale yükseldi.

 

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final maçında Polonya’yı 3-0 mağlup ederek turnuvada yenilgi yüzü görmeden adını yarı finale yazdırdı. Baş antrenör Daniel Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları Yarı Finalde İtalya ile eşleşti.

 

30 Ağustos Zafer Bayramın gününde Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan Türkiye-Polonya maçını  TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A.Nihan Karaçam Salkaya, TVF Genel Sekreteri Av. Nihal İşçi, TVF Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Direktörü Nilüfer Shimonsky, TVF Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Sezgin Eren, TVF Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç ve TVF Eğitim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Selda Bereket Yücel de izledi. Belçika’da yaşayan ve çevre ülkelerden gelen vatandaşlarımızda millilerimize büyük destek verdi.

 

Palais 12 Voleybol Salonu’nda  oynanan maçı  Stefano Cesare (İtalya), Vladimir Simonovic (İsviçre) hakem ikilisi yönetti. Türkiye: Cansu, Ebrar, Zehra, Vargas, Hande, Eda, Gizem (L) (Ayça, Elif) kadrosu ile maça başlarken,  Polonya: Juryzck, Wolosz, Rozanski, Korneluk, Stysiak, Lukasik, Stenzel (L) (Galkowsa, Szczglowska, Wenerska) kadrosu ile sahada yer aldı. Setler: 25-23, 25-22, 25-18 Türkiye lehine 3-0 sonuçlandı. Karşılaşma 84 dakika (30′,30′,24′) sürede tamamlandı.

 

Sultanları yenebilene aşk olsun!

 

Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 13. galibiyetini aldı. FIVB Milletler Ligi’nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda da sahaya çıktığı 7 maçı da galip bitirdi. Türkiye, bu 13 maçta rakiplerine sadece 4 set verdi.

 

Bazukacı Melissa

 

Milli takımın yıldızı Melissa Vargas, çeyrek final müsabakasında müthiş bir performans ortaya koydu. Vargas, maçı tam 24 sayıyla tamamlayarak galibiyette büyük rol oynadı.

 

Çizmeyi’de geçersiniz Sultanlar

 

ABD’de Milletler Ligi şampiyonu olan ve Dünya şampiyonu apoleti ile Avrupa arenasına çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İsveç (3-0), Azerbaycan(3-0), Çekya (3-1), Yunanistan (3-0) ve Almanya (3-0) maçlarını kazandı. Son 16 turunda ev sahibi Belçika’yı 3-0’la geçen Filenin Sultanları, Çeyrek finalde ise Polonya’yı 3-0 yenerek adını namağlup Yarı finale yazdırdı. Filenin Sultanları, yarı finalde  Bugün saat 18.00’de İtalya ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak. Yarı finalin diğer karşılaşması Sırbistan ile Hollanda arasında oynanacak. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.