Erzurum Haber Girişi : 08 Haziran 2021 18:02

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Büyükşehir Belediyesi'nin bazı taşınmazları satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Cinisli, Başkan Mehmet Sekmen için "Hayırsız mirasyedi" dedi.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / ANKARA Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı bir TV programında “1 milyar 250 milyon lira borcumuz var. 1 milyon metrekarenin de üzerinde arsamız var. Arsalarımızı sattığımız zaman borcumuz morcumuz yok” açıklamasında bulunmuştu. Birkaç gün öncede Büyükşehir Belediyesi’ne ait Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki taşınmazlar satışa çıkarıldı.

 

Yaklaşık 7,3 milyon lira muhammen bedelle satışa sunulan taşınmazları gündemine alan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “Erzurum’un taşını toprağını satıyor. Kime soruyor?” tweete attı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama gelmezken, Erzurum Ajans’a konuşan İYİ Partili Cinisli, “Sinirleri alınmış gibi artık tepki falan yok. Her şeyi olağan karşılıyorlar, yaptıklarını da saklama gereği duymuyorlar” dedi.

 

Erzurum’un parsel parsel satıldığını öne süren Cinisli, şöyle dedi. “Senden sonra gelen ne yapacak? Hayırsız mirasyedi. Belediye Başkanının görevi şehrinin arsasını, arazisini, taşını, toprağını satmak mıdır? Ne demek satarız. Bakın işte, Erzurum Türkiye’nin küçük bir modeli. Türkiye’de de durum aynı.”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Uzman 09 Haziran 2021 09:44

    Aynen öyle doğru söylüyor. EBK'nun. Yem Fabrikasının bulunduğu alan talan edilip müteahhitlere peşkek çekilmedimi. Bir vatandaş bir ağaç kesse kıyamet kopuyor. Orman Bölge Müdürlüğünün hemen karşısında bulunan bu alanda yüzlerce çam ağacı katledilerek yerine mantar gibi inşaatlar töresi.