Bölge Haber Girişi : 27 Haziran 2011 13:20

Tekerlekli kayakda büyük başarı!..

Tekerlekli kayakda büyük başarı!..
Erzurum Gençlikspor'un tekerlekli kayak takımının başarısı sürüyor. Antrenör Mülkinaz Bıyık yönetiminde Ordu'daki Türkiye şampiyonasına sekiz sporcu ile katılan Erzurum takım halinde Türkiye ikincisi oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum Gençlikspor’un tekerlekli kayak takımının başarısı sürüyor. Antrenör Mülkinaz Bıyık yönetiminde Ordu’daki Türkiye şampiyonasına sekiz sporcu ile katılan Erzurum takım halinde Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Kayak Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan ve Ordu’da yapılan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonasında Erzurum Gençlikspor Başaralı sonuçlara imza attı. Antrenör Mülkinaz Bıyık yönetiminde Ordu’ya giden Erzurum ekibi, takım halinde Türkiye ikincisi olarak gümüş kupanın sahibi oldu.

İlk gün yapılan serbest paten yarışlarında yıldız bayanlarda Mintaha Turan birinci oldu. Yıldız erkeklerde ise ilk üç sırayı Erzurumlu sporcular paylaştı. Oğuzhan Çimen birinci. Aykut Taşçı ikinci, Süleyman Yılan üçüncü oldu.

Genç erkeklerde ise Mehmet Acar Türkiye ikinciliğini kazandı.

İkinci gün yapılan sprint yarışlarında yıldız erkeklerde Süleyman Yılan birinci olurken, Oğuzhan Çimen üçüncülüğü elde etti.

Yıldız bayanlarda Neslihan Gündoğan birinci olurken, Mintaha Turan ikinciliği kazandı.

Yapılan takım sıralamasında Ankara birinciliği kazanırken, Erzurum ikinci sırada yer aldı. Niğde ise üçüncü oldu.

Antrenör Mülkinaz Bıyık, sekiz sporcu ile katıldıkları Türkiye şampiyonasında 7 sporcusunun serbest paten ve sprint yarışlarında derece yaptığını belirterek, takım halinde Türkiye ikincisi olmalarının da büyük bir başarı sayılması gerektiğini söyledi.

Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar’da Tekerlekli Kayakçıların elde ettiği zaferin önemli bir başarı olduğunu belirterek, “Birçok il bizim sporcu sayımızın iki üç katı ile Ordu’ya gelmesine rağmen, biz büyük bir başarı gösterdik. Antrenör Mülkinaz Bıyık ve sporcularını tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.