İlçeler Haber Girişi : 22 Mart 2012 17:30

Tekman'da Nevruz gerilimi

Tekman'da Nevruz gerilimi
Erzurum’un Tekman ilçesinde 20 Mart 2012 tarihinde düzenlenen izinsiz Nevruz kutlamasında çıkan olaylar da polise taş atan, Ziraat Bankası ve PTT ATM'leri ateşe verdikleri tespit edilen 4’ü çocuk 22 şüpheli gözaltına alındı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Tekman ilçesinde 20 Mart 2012 tarihinde düzenlenen izinsiz Nevruz kutlamasında çıkan olaylar da polise taş atan, Ziraat Bankası ve PTT ATM'leri ateşe verdikleri tespit edilen 4’ü çocuk 22 şüpheli gözaltına alındı.
Tekman’da 20 Mart günü düzenlenmek istenen Nevruz’a, gününde yapılmadığı gerekçesiyle emniyet güçlerince müsaade edilmedi. Bunan üzerini ilçede olaylar çıkarken polis, eylemci gruba tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Daha sonra ara sokaklara kaçarken polise taş atan, Ziraat Bankası ve PTT ATM'lerini ateşe veren eylemciler birer birer yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4’ü çocuk toplam 22 şüphelinin Tekman ilçesinde sorgusu sürüyor.
Öte yandan polis kamera kayıtlarını incelemeyi sürdürürken, gözaltı sayısının artabileceği, gözaltında ki şüphelilerin de gözaltı sürelerinin dolmasının ardından adliye’ye sevk edilecekleri öğrenildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.