Türkiye Haber Girişi : 06 Nisan 2015 15:22

TESUD 31. kuruluş yıldönümü kutlandı

TESUD 31. kuruluş yıldönümü kutlandı
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)'nin Kuruluş Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Erzurumajans-Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)'nin Kuruluş Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar çerçevesinde TESUD Genel Başkanı Em.Hv.Korgeneral Erdoğan Karakuş, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve temsilcilerin katılımı ile Anıtkabir'de bir tören düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk konuldu, Anıtkabir özel defteri imzalandı.

Erzurum Temsilcisi Em.Topçu Albay Sabri Topdağı'nın da katıldığı törende, TESUD Genel Başkanı Em.Hv.Korgeneral Erdoğan Karakuş Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Ulu Atam; Huzurunuza Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin 31'inci Yıldönümü nedeniyle gelmiş bulunuyoruz.

Yüz yıla yakın bir süre önce 31 Temmuz 1920 tarihinde Afyon Kolordu Dairesinde subaylara hitaben özetle:

"Dünyada hayat için, insanca yaşamak için özgürlük lazımdır. Özgür olmak için kuvvetli olmak ve bunun varlığını ispatlamak gerekir. Kuvvet ordudur. Ordu düşmanlarımızın birinci saldırı hedefi olmuştur. Orduyu imha etmek için kesinlikle subayı yok etmek, küçük düşürmek gerekir. Bundan sonra milleti yok etmek için sorun ve engel kalmaz." Diyerek bütün oyunların subaylar üzerinde oynanacağını, subaylara kurulan tuzağın, millete kurulmuş olacağını belirtmiştiniz.

Evet şimdi yine sömürgecilerle, onların yandaşlarının kurduğu tuzağın, kumpasın, oyunun içindeyiz. Ancak sımsıkı sarıldığımız ilke ve düşüncelerinizle verdiğimiz mücadele bizleri her geçen gün aydınlığa çıkarmaktadır.

Silah arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu özgürlüğüne kavuştu. Ancak bütün silah arkadaşlarımız özgür kalıncaya, bütün haklarını, itibarlarını geri alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

Ulu önder atam; yanılan, aldananların çok olduğu bu günkü dünyada; biz, ilke ve düşünceleriniz doğrultusunda, gösterdiğiniz yolda, azim, irade ve inançla "Harbiyeli yanılmaz" düşüncesinin yılmaz bekçileriyiz.

Mustafa Kemal'in askerleri, yanılmaz, yenilmez, aldanmaz Harbiyeliler olarak Ata'mızı her geçen gün daha da çok özlüyor, büyük eserin Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz.

Anıtkabir'deki tören 2'nci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'nün kabrine çelenk sunulması ile sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.