Bölge Haber Girişi : 15 Temmuz 2011 16:49

Tetik'ten teröre kınama!..

Tetik'ten teröre kınama!..
Tetik, Hain saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun. dedi.

Erzurum Ajans-Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Tetik, “Diyarbakır’daki hain saldırıyı lanetliyorum.” dedi.

Dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalı ile Kulp ilçesi Tüplü köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetleri ile bir grup PKK terör örgütü mensubu arasında yaşanan çatışmada 13 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Hain saldırı duyulur duyulmaz bölücü terör örgütüne yönelik tel’in açıklamaları yapılırken, 13 askerin şehit olması, Erzurum’u da yasa boğdu.
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, bu saldırılara dur deme zamanının geldiğini ifade ederek, “Birileri bu ortamda bayram ederken, vatan evlatlarının evlerinden feryatlar yükseliyor. Buna göz yumulamaz, sessiz kalınamaz. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için el ele verenler, içimizdeki terör destekçileri bayram ederken, şehit olan askerlerimizin evlerinde ise feryatlar yükselmektedir. Tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğan hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerin baba ocaklarına ateş düştü. Anneler ve babalar, güle oynaya vatan borucunu ödemeleri için asker ocağına gönderdikleri ve terhis olmalarını bekledikleri yavrularının acı haberleriyle yıkıldılar. Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş olan bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan içimizdeki vatan hainlerinin ve onların siyasi uzantılarının güçleri yetmeyecektir.” diye konuştu.
Bu saldırıların, milleti yıldırma ve etnik sınıflara ayırma düşüncesinin bir parçası olduğunu kaydeden Tetik, “Hain saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Türkiye’nin, tarihin her döneminde çeşitli bölme ve parçalama operasyonlarına muhatap olduğunu anımsatan Tetik, vatanın bölünmez bütünlüğünün her zamanda ve her zeminde muhafaza edileceğini dile getirdi. Bu uğurda şimdiye kadar binlerce canın feda edildiğini vurgulayan Hatem Tetik, “Terör örgütü, bu menfur saldırılarla milletimizin birlik ve beraberliğine kastettiğini sanmaktadır. Hâlbuki durum bunun tam tersidir. Milletimizin direnci ve dirayetli duruşu değişmeyecek, daha da güçlenecektir” diye konuştu.

Kendisinin de bir şehit babası olduğunu hatırlatan Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, Diyarbakır’daki hain saldırıda şehit düşen her bir asker için en az kendi oğlu kadar üzüldüğünü belirterek, “Tesellimiz, vatan evlatlarımızın şahadet şerbeti içmiş olmalarıdır. Ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu menfur saldırının hesabını muhakkak soracak ve ülkemiz üzerinde oyun oynayan çapulculara haddini bildirecektir, bundan hiç şüphemiz yoktur.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.