Bölge Haber Girişi : 16 Mayıs 2010 06:46

TKF Başkanı Ayık güven tazeledi!..

TKF Başkanı Ayık güven tazeledi!..
Türkiye Kayak Federasyonu'nun Ankara'da yapılan 2.Olağan Genel Kurulu'nda Özer Ayık delegelerden aldığı 125 oyla yeniden başkan seçildi.
Erzururm Ajans-Kayak Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulu ve 3. Mali Genel Kurulu Ankara'da yapıldı.Dedeman Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, hazirun cetvelini 207 delegeden, 175'i imzaladı. Genel kurulda, mevcut başkan Özer Ayık ve Yavuz Tanyeri başkanlık için yarıştı. Seçimlerde, Yavuz Tanyeri'nin listesi beyaz, Özer Ayık'ın listesi de sarı oy pusulasını kullandı.

Genel kurulda ilk olarak yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları görüşüldü ve oy birliğiyle ibra edildi. Yapılan kura çekimi sonrasında genel kurulda ilk konuşmacı Yavuz Tanyeri Oldu. Tanyeri konuşmasına, genel kurul öncesinde tarafsızlıklarını beyan eden Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'e teşekkür ederek başladı.

Diğer başkan adayı Özer Ayık'ın kendisinin bir öğrencisi olduğunu hatırlatan Tanyeri, konuşmasının genelinde mevcut yönetime eleştirilerde bulundu. Başkan adayı Tanyeri, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'5 bin kayak dağıtıldığı söyleniyor, bunlar nerelere dağıtıldı? Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) verilerine göre kayakta lisanslı sporcu sayısı 4 bin 400. Alınan ikinci el snowtrackler çalışmaz durumda. Sporcular 4 yıl önceki dünya sıralamalarından daha da gerilere düştü. Federasyonun 4 yıl önceki bütçesi 180 bin TL iken şu anda 114 milyon TL oldu. Federasyona göre bin antrenörümüz var ama Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) puanına göre 100 sporcumuz bulunuyor. 2011 Erzurum Türkiye için kış sporlarında dönüm noktasıdır. Dar ve kısıtlı eğitim çalışmaları yapıldı.'

- AYIK'IN KONUŞMASI-

Kayak Federasyonu'nun mevcut başkanı Özer Ayık da genel kurulda yaptığı konuşmada, 4 senedir hizmet ettiklerini, hizmetlerle ilgili sunumu izlerken gururlandığını kaydetti.

Görev süreleri içinde, 'Ben demeden, biz diyerek' çalıştıklarını hatırlatan Ayık, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ne yaptıysak, bu camia ve kayak sporu için yaptık. 4 yıl önce verdiğimiz sözlerini kat ve kat fazlasını yaptık. Malzeme sıkıntısı hiçbir ilde kalmamıştır. Seçildikten sonra ilk aradığım kişi şu anki rakibim Yavuz Tanyeri'dir. Buna rağmen biz hiç aranmadık. Benim işim kulüp kurmak değil, kurulanlara destek vermektir. Bir yıldır üst düzey soruşturma geçiriyoruz. Asılsız iftiralar atılıyor. Elimde Teftiş Kurulu'ndan gelen bir yazı var, sizinle paylaşmak istiyorum. Burada teftişe söz konusu olan konulardan aklandığımız yazıyor. Bizim alnımız her zaman aktır. Sonuç ne olursa olsun, kayak sporunun yanındayız.'

Konuşmaların ardından yapılan seçimde  kullanılan 187 oyun 125'ini alan Özer Ayık yeniden 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonu başkanlığına seçildi. Diğer aday Yavuz Tanyeri ise ancak 59 oy aldı. Seçimde 3 de gecersiz oy kullanıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.