İlçeler Haber Girişi : 22 Eylül 2012 10:30

Tortum'da Kur'an davetine bayanlar akın etti

Tortum'da Kur'an davetine bayanlar akın etti
Kur’an Kurslarının Eğitim Öğretime başlaması münasebetiyle Tortum Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında görev yapan Bayan Kurs öğreticileri tarafından Merkez Kur’an Kursu konferans salonunda bir program düzenlendi.
Erzurum Ajans-Kur’an Kurslarının Eğitim Öğretime başlaması münasebetiyle Tortum Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında görev yapan Bayan Kurs öğreticileri tarafından Merkez Kur’an Kursu konferans salonunda bir program düzenlendi.

Kur’an Kursu öğreticileri F.Zehra Baysal ve Derya Akgül’ün sunuculuğunu yaptığı programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Celal Büyük, İhtiyaç odaklı kur’an kurslarına” dikkat çekerek bu yıl yeni uygulanacak olan bu proje sayesinde artık Kur’an öğrenimi hizmetinin daha kolay şartlarda icra edileceğini bildirdi. Ev hanımlarının, çalışan bayanların, çalışan erkeklerin Camilerde veya uygun görülen mekanlarda istediği saatlerde Kur’an eğitimi alabilme fırsatı yakaladığına vurgu yapan İlçe Müftüsü bu Kur’an davetine kayıtsız kalmayıp salonu dolduran tüm misafirlere teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından Yukarı Sivri Kur’an Kursu Öğreticisi Çiğdem Şamlıoğlu Kur’anı-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Şenyurt Merkez Merkez Kur’an Kursu öğreticisi Nurgül Kızılkaya’nın tövbe duasını okumasının ardından, Pehlivanlı Merkez Kur’an Kursu öğreticisi Zeynep Öztürk’ün ilahi sunumu ve Tortum Merkez Kız Kur’an Kursu öğreticisi Kübra Demirtaş’ın Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesinin fazileti hakkındaki sohbeti sunuldu.

“Hidayet Kitabı Kur’an” adlı şiiri Esendurak Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Serpil Can ve Şenyurt Derekapı Kur’an kursu öğreticisi İlim Oğus tarafından okundu.
Programa katılan misafirler Organizasyon ve Karşılama görevini üstlenen Arılı Köyü Kur’an Kursu öğreticisi Sevilay Küçük ve Aşağı Katıklı Kur’an Kursu öğreticisi Zeynep Serpil Erkanat başta olmak üzere emeği geçen tüm öğreticilere teşekkür ederek bu gibi programların devam etmesini temenni ettiklerini bildirdiler
Program Bağbaşı Kur’an Kursu Hocası Sümeyra Demirtaş’ın duasıyla son buldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.