Erzurum Haber Girişi : 21 Eylül 2012 18:30

YOL-İŞ Sendikasından yasa tepkisi

YOL-İŞ Sendikasından yasa tepkisi
Yol-İş Sendika 1 ve 2 nolu Şube Başkanları AK Parti İl Binası önünde basın açıklaması yaparak, "Bazı büyükşehir belediyelerinin sınırlarının değiştirilmesi ile 13 ilde büyükşehir belediyesi kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması"...
Erzurum Ajans-Yol-İş Sendika 1 ve 2 nolu Şube Başkanları AK Parti İl Binası önünde basın açıklaması yaparak, “Bazı büyükşehir belediyelerinin sınırlarının değiştirilmesi ile 13 ilde büyükşehir belediyesi kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun taslağı”na tepki gösterdiler.

AK Parti İl Binası önünde Yol- İş Sendika 1 ve 2 nolu Şube Başkanları Kıyas Daşkaya ile Hakki Kasil, basın açıklaması yaptı.

Hükümetin çıkarmaya çalıştığı tasarı taslağının milyonlarca vatandaş ile on binlerce çalışanı ilgilendirdiğini belirten Daşkaya, “2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılırken Başbakanımız kamu oyuna; ‘Amacımız köye ve köylüye daha hızlı ulaşmak, bu nedenle yerel yönetimleri güçlü kılmak istiyoruz. İl Özel İdarelerine devredilen işçilerin sadece işvereni değişecek bunun dışında başka bir sorun yaşamayacaklar. Kefil benim’ diye söz vermişti. Buna rağmen 6111 sayılı Torba Kanunu ile işçiler yerinden edilmiş, işyerleri değiştirilmiş, yurtları- yuvalarından edilmiş, başka şehirlere nakledilmiştir.” dedi.
Daşkaya, önerilen yasa tasarısının kendilerini zora sokacağını belirterek, “Yerel yönetimlerin genel bütçeden aldıkları paylar düşürülmektedir. Bu ise hizmetlerin kaliteli ve kalifiye personel eli ile görülmesini engelleyebilecektir. Bunların yanı sıra köy ve beldelerin mahalleye dönüştürülmesi ile birlikte çeşitli yasalarımız açısından buralarda yaşayan yurttaşlarımıza yeni vergi, harç ve harcamalara katılım yükleri getirilmektedir.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.