Bölge Haber Girişi : 08 Ekim 2011 00:00

TRT Erzurum Reyhani stüdyosu açıldı!..

TRT Erzurum Reyhani stüdyosu açıldı!..
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Erzurum Müdürlüğü bünyesinde 2 milyon liraya mal olan ve vefat eden halk ozanı Erzurumlu Aşık Yaşar Reyhani'nin ismi verilen stüdyoyu açtı.

Erzurum Ajans-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Erzurum Müdürlüğü bünyesinde 2 milyon liraya mal olan ve vefat eden halk ozanı Erzurumlu Aşık Yaşar Reyhani'nin ismi verilen stüdyoyu açtı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la birlikte stüdyoda ilk canlı yayına katılan Arınç, terörün bir karabulut gibi yapılan bütün güzelliklerin üzerine çöktüğünü söyledi. Terörün çılgınlaşmış bir şekilde eylemlerini sürdürdüğünü bildiren Arınç, mücadele için ne gerekiyorsa onu yaptıklarını belirtti.

Hükümetin istihbaratı güçlendirdiğini, sonucunda engel olunan eylem sayısının 30-40 misli arttığını anlattı. Terörle mücadele için ikinci aşamanın profesyonel sınır birlikleri olduğunu vurgulayan Arınç, 5 bine yakın sözleşmeli gencin eğitime alındığını kaydetti.

Arınç, eğitimleri tamamlanan profesyonel birliklerin 2012 Nisan ayından itibaren görev yerlerine gideceklerini bildirdi. Başbakan Yardımcısı Arınç, canlı yayın sonrası TRT Erzurum Müdürlüğü'nün şeref defterini imzaladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, THY'nin 20.40 uçağıyla Ankara'ya gitti

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.