Bölge Haber Girişi : 26 Mart 2011 15:01

TTNET, Tivibu Ev'i Erzurum'da tanıttı!..

TTNET, Tivibu Ev'i Erzurum'da tanıttı!..
TTNET, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında, televizyon yayıncılığında sınırları ortadan kaldıran, Tivibu hizmetini tanıttı.
Erzurum Ajans-TTNET, Erzurum’da düzenlediği basın toplantısında, televizyon yayıncılığında sınırları ortadan kaldıran, Tivibu hizmetini tanıttı. TTNET Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yeni dönem TV yayıncılığının yanısıra Türkiye’de internet kullanım alışkanlıklarına dair bilgiler aktarıldı.Türkiye’nin lider iletişim teknolojileri şirketi TTNET, tüm iletişim hizmetlerini tek elden karşılama vizyonu ile uygulamaya aldığı IPTV hizmetini anlatmak amacıyla Erzurum’da basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen toplantıda; TTNET’in Tivibu markası özelindeki yeni dönem stratejileri ve başta Erzurum olmak üzere Türkiye’de internet kullanım alışkanlıklarıyla değerlendirmeler yapıldı.
 
TİVİBU İLE TELEVİZYON ÜÇ EKRANA TAŞINIYOR

Televizyon izleme alışkanlıklarına yeni bir boyut getirdiklerini belirten Şen  “TV izleme alışkanlıklarını değiştiren yeni dönem TV platformumuz Tivibu ile artık dünya standartlarında TV izleme deneyimi yaşatıyoruz. İlk olarak 2010 yılı Şubat ayında lansmanını yaptığımız ve 1 yılda büyük bir başarı elde ederek yaklaşık 1 milyon aboneye ulaşan, Tivibu adını verdiğimiz hizmetimizin bundan sonraki ismi Tivibu Web oldu. Kısa bir süre önce üç ilde pilot uygulamasını başlattığımız ve ev ortamında TV ekranından ulaşılabilen IPTV hizmetimizi ise bundan sonra Tivibu Ev olarak adlandıracağız. Tivibu’nun kısa bir süre sonra hizmete alınacak olan cep telefonu ve tablet bilgisayar versiyonuna da Tivibu Cep adını verdik. Abonelerimiz tarafından Tivibu Web gibi büyük ilgiyle karşılanacağına inandığımız Tivibu Cep’i, bu yılın ikinci çeyreğinde hizmete açmayı planlıyoruz. Tivibu yolculuğu önümüzdeki dönemde de hız kesmeyecek. TTNET olarak,  Dünyada “Üçlü Oyun” olarak tanımlanan, iletişimin üç ana unsurunu bir arada ve tek faturada birleştirme dönemini başlattık.”dedi.
Basın toplantısında konuşan TTNET Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen; Türk Telekom altyapısı ile Eylül 2010’da İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç şehirde pilot uygulamasını başlattıkları Tivibu Ev’i, artık toplam 30 ilde hizmete sunduklarını ifade etti. TTNET’in IPTV hizmeti “Tivibu Ev”e artık Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinden de ulaşılabilecek. 

TÜRKİYE'DE İNTERNET KULLANIM ALIŞKANLIKLARI

TTNET Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen, internetin Türkiye’de en çok iletişim maksatlı kullanıldığını belirterek ‘‘ İnternet kullanıcıları, en çok chat yapmak, yazılı mesajlaşmak ve sosyal paylaşım ağlarını kullanmak için internetten yararlanıyor. Sonrasında bilgilenme-araştırma, e-mail kontrolü ve ödev amaçlı kullanım geliyor. Veriler değerlendirildiğinde internetin başta bilgilenme ve eğlence amaçlarıyla kullanıldığı ortaya çıkıyor. AGB Nielsen Media Research/Tiak Establishment Survey 2010 Ocak araştırmasına göre; Türkiye 3 saat 53 dakika günlük TV izleme rakamlarıyla en ön sıralarda yer alıyor. Diğer yandan EIAA Mediascope Europe 2010’un araştırmasına göre Türkiye’de haftalık ortalama internet kullanımı 10 saat civarında iken, Avrupa ortalaması 12,1 saat civarında, 16+ saat internet kullanıcıları (heavy users) oranı ise Türkiye’de yüzde 24 iken Avrupa ortalaması yüzde 28  civarında seyrediyor’’ dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.