Siyaset Haber Girişi : 20 Mayıs 2014 13:25

Türkiye böyle grup toplantısı görmedi!

Türkiye böyle grup toplantısı görmedi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 301 madencinin ismini tek tek okudu ve "Af diliyorum, hakkınızı helal edin." diyerek kürsüyü terk etti.
Erzurumajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan grup toplantısını Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiye adadı.

Milletvekillerini, şehit 301 işçi için saygı duruşu için ayağa davet eden CHP lideri, ölen işçilerin isimlerini alfabetik sıraya göre tek tek okudu.

(CHP'li vekiller Kılıçdaroğlu'nu ayakta dinledi)

"BUGÜN SÖYLENECEK SÖZLERİN ANLAMI YOK"

Kılıçdaroğlu, işçilerin isimlerini okuduktan sonra af dileyerek "Bugün söylenecek sözlerin anlamı yok. Hakkınızı bize helal edin." dedi ve konuşmasını bitirdi.

"HAKKINIZI BİZE HELAL EDİN"

İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

"Bugün matem günü. Söylenecek sözlerin anlamı yok. Aziz şehitlerimiz aziz ruhlarınızdan af diliyorum. Hakkınızı bize helal ediniz. Allah'ın önünde söz veriyorum ki geride bıraktığınız yetimlerin gözü yaşlı eşlerinizin ana babalarınızın haklarını her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak hepimizin namus borcudur. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Hepimizin başı sağolsun."



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.