Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Şubat 2013 11:25

Türkiye'nin aşıkları Gümüşhane'de

Türkiye'nin aşıkları Gümüşhane'de
Türkiye’de aşıklık geleneğinin yaşayan devleri Gümüşhane’de vatandaşlara unutulmaz bir konser verdi.
Erzurumajans-Türkiye’de aşıklık geleneğinin yaşayan devleri Gümüşhane’de vatandaşlara unutulmaz bir konser verdi.

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü nedeniyle Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen program Atatürk Kültür Merkezinde icra edildi.
Yaklaşık 3,5 saat süren programı Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Özdener, Şevki Aşkın, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Gümüşhaneli Aşık Yüksel Ülkeroğlu’nun sunumu ile gerçekleşen programda Aşık Kul Nuri, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam ve Aşık Süphani gibi Türkiye’de aşıklık geleneğinin yaşayan devlerinin yanı sıra Aşık Murat Şekerli, Halil Soydaş, Metin Şimşek ve Selami Taşan olmak üzere 9 sanatçı sahne aldı.

Katılımcıların programın uzun sürmesine rağmen sonuna kadar bekledikleri programda Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhaneli aşıklar bir araya gelince atışma ve taşlamalarda da eğlence doruk noktasına ulaştı.

Gümüşhaneli Aşık Kul Nuri’nin 3.Ordu parçasını seslendirmesi, İhsan Yavuzer’in de yakın zamanda kaybettiği eşi ile ilgili parçalar seslendirmesi salonda bulunanları duygulandırırken, final bölümünde Aşık Kul Nuri, Aşık Süphani, İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam dörtlü atışma yaptı.

Programda konuşan Aşık Kul Nuri, Türkiye’de sanat piyasası çok olduğunu fakat aşıkların yerinin de bir başka olduğunu belirterek, “Sanat piyasasında herkes aynı türküleri söylüyor, ama aşıklar hep ayrı türküler söyleyip, ayrı konuları işliyor. İşte aşıkların farkı orada.” dedi.

Programın sonunda aşıklara Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Özdener ve Şevki Aşkın tarafından çiçek verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.