Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Aralık 2012 12:53

Türkiye'nin renkleri Konak'ta buluşuyor

Türkiye'nin renkleri Konak'ta buluşuyor
Konak Belediyesi, İzmir’de bir ilki daha yaşama geçirerek, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan konuklara ev sahipliği yapacak.
Erzurumajans-22-23 Aralık 2012 tarihlerinde Fuar Atlas Pavyonu’nda; Manisa, Şanlıurfa Erzurum ve Konya illerinden İzmir’de bulunan hemşehri derneklerinin de yer aldığı yöresel yiyecek, içecek, halk oyunları, gelenek ve göreneklerinin sergileneceği etkinlik gerçekleştiriliyor.

Konak Belediyesi, İzmir’de bir ilki daha yaşama geçirerek, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan konuklara ev sahipliği yapacak. Bu hafta sonu cumartesi ve Pazar günleri Fuar Atlas Pavyonu’nda; Manisa, Şanlıurfa Erzurum ve Konya illerinin yer aldığı etkinlikte; yöresel yiyecek, içecek, halk oyunları, gelenek ve göreneklerinin sergileneceği buluşmanın birincisi gerçekleştirilecek.

"DİNAMİK, DEV BİR AİLE OLUŞTURDUK"

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, ilk buluşmanın Ege, İç, Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerini kapsayacağını, buluşmaların önümüzdeki süreçte de diğer illerin katılımıyla devam edeceğini söyledi. Başkan Tartan, Konak Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez, STK İletişim Birimi kurulduğunu hatırlattı. Bugüne kadar STK'lar ile her türlü sorunun çözümünde birlikte hareket edildiğini ifade eden Başkan Tartan, içinde her türlü rengin bulunduğu dinamik, dev bir aile oluşturulduğunu söyledi.
Bu dinamikleri sağlıklı olarak işletmek, topluma yararlı hizmetler sunmak için işbirliği ve sağlıklı iletişimin şart olduğunu dile getiren Başkan Tartan,” STK'ların emrindeyiz. Belediye gücü ile STK’ların gücünü birleştirdik. Kentlerin kalkınmasında çağdaş hizmetlerin üretilmesinde STK ile yerel yönetimlerin sıkı işbirliğinin büyük rolü vardır” dedi.

HER İLDEN BİR ‘MERHABA’

22 Aralık cumartesi günü saat 11.00’de yöresel sunumlar ile başlayacak olan etkinlik Konya yöresinden Kaşık Oyunları gösterisiyle renklenecek. Urfa ve Erzurum yöresi halk oyunları ekiplerinin bölgelerinden çeşitli örnekler verecekleri buluşmaya Manisa Mehteran gösterisi damgasını vuracak. Her ilden bir konuşmacının ‘Merhaba’ diyeceği sunumların ardından Atlas Pavyonu’ndaki sergi alanı ve stantlar ziyarete açılacak. İlerleyen saatlerde Konya yöresi Semazen grubu etkinliği renklendirecek, Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ise, Seher Dilmaç yönetiminde mini bir konser verecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.