Erzurum Haber Girişi : 15 Ekim 2012 13:15

Ulaştırma Bakanı: uçak, pilotun talebiyle indi

Ulaştırma Bakanı: uçak, pilotun talebiyle indi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ermenistan’dan Halep’e giden uçağın Erzurum Havalimanı'na indirilmesiyle ilgili olarak, “İhtiyaç duyduğu için iniş istemiştir.
Erzurum Ajans-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ermenistan'dan kalkan bir uçağın Erzurum'a zorunlu iniş yaptığını belirterek "Uçağın pilotu Erzurum Havalimanı'na iniş talebinde bulunmuş, talebi de uygun görülmüştür" dedi.

Trabzon'da düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katılan Bakan Binali Yıldırım, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrasında basın mensuplarının Erzurum'a zorunlu iniş yapan Ermenistan uçağı ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Bakan Binali Yıldırım, uçağın teknik nedenlerden ötürü iniş yaptığını ifade ederek "Teknik iniş demek pilotun kendi rızasıyla iniş talebinde bulunması demek. Şu andaki bilgi bu. Teknik inişin havacılıkdaki tanımı pilotun herhangi bir ihtiyaç duyması halinde iniş yapmak istemesidir. Erzurum Havalimanı'na iniş talebinde bulunmuş, talebi de uygun görülmüştür. Neden uygun görülmüştür ? Biliyorsunuz biz dünden itibaren Suriye tescilli uçaklara hava sahamızı kapattık, tamamen kapattık. Aynı şekilde Suriye'de kapattı. Ancak bu gelen uçak teknik inişte bu kurallar geçerli değildir, teknik inişte ne olursa olsun can ve mal emniyeti söz konusu olduğu için her türlü uçağa her ülke izin vermek zorundadır. Bu inişde böyle bir iniştir. Onun dışında başka bir şey yok" diye konuştu.

"Biz Türk hava sahasını Türkiye'de sivil insanların masum insanların ölümüne hayatına kaybetmesine sebeb olacak faaliyetler için kullandırmayız" açıklamalarını hatırlatan Yıldırım "Bunun için de zaman zaman Türk hava sahasını kullanarak geçen uçakları sivil havacılık kanunumuzdan uluslararası konvansiyonlardan doğan haklarımız çerçevesinde indirip yüklerini kontrol etme ciyetine de gittik. Ancak bu kez aldığımız bir kararla, hükümetimizin kararıyla Türkiye hava sahasını Suriye tescilli uçaklara tamamen kapattık. Bu Suriye'deki iç savaşın daha fazla masum insanın ölmemesi yönünde aldığımız bir karardır" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.