Eğitim Haber Girişi : 19 Nisan 2013 15:30

ÜNİP toplantısı yapıldı

ÜNİP toplantısı yapıldı
15.Üniversitelerarası İşbirliği Programı Hazırlık Toplantısı (ÜNİP) Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde yapıldı.
Erzurumajans-15.Üniversitelerarası İşbirliği Programı Hazırlık Toplantısı (ÜNİP) Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, çeşitli üniversitelerin öğretim üyelerini Atatürk Üniversitesi'nde ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yaklaşık 7 yıl önce kurulan Üniversitelerarası İşbirliği Projesi çerçevesinde, bu 7 yılı daha da ileriye taşıyacak bir toplantıda bulunuyoruz. 9 üniversite ile başlayan bu proje, bugün 36 üniversiteye ulaşsa da istediğimiz seviyeye gelmemiştir. Ama bu toplantıdan sonra kurumsallaşması ve ivme kazanması düşüncesi ve ümidi ile çok daha hızlı bir mesafe alacağını hissediyorum. '' dedi.

Koçak, her üniversitenin farklı bölümlerde üstün olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti; "Bu projenin amaçları; ortak projeler yapmak, öğrenci değişimi yapmak, lisans ve lisansüstü dersleri yapmaktır. Her üniversitenin farklı bölümlerde üstünlüğü var. Birbirimizin artılarından istifade ederek, eksiklerimizi tamamlamamız gerekiyor. Üniversitelerarası işbirliğini sağlamak hepimizin görevidir."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, Hazırlık Toplantısının, 24 Mayıs 2013'de planlanan, 15. Üniversitelerarası İşbirliği Programı toplantısı için çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Küfrevioğlu, "Bu programın amacı; programa katılan üniversiteler arasında ön lisans ve lisans eğitim-öğretiminde işbirliği yapmak, ortak bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projelerinin hazırlamaktır." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.