Bölge Haber Girişi : 29 Mart 2010 13:20

Üniversite'de derslere 2011 ayarı!

Üniversite'de derslere 2011 ayarı!
2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları'nın yapılacağı Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi yönetimince ders programına yeniden düzenlenecek.

ERZURUM AJANS-2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları’nın yapılacağı Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi yönetimince ders programına yeniden düzenlenecek.
Erzurum Atatürk Üniversitesi yönetimi, 27 Ocak 2011′de yapılacak Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları nedeniyle 2010-2011 eğitim öğretim döneminin güz yarı yılını erken bitirmeyi planlıyor. Buna göre üniversitede cumartesi günleri de ders işlenecek ve güz yarıyılı 14 haftada tamamlanacak.
Üniversite yönetimi önümüzdeki 2010-2011 yılı eğitim öğretim döneminin ilk yarı yılını erken bitirmeyi planlıyor. Önceki yıllarda ocak ayının ikinci veya dördüncü haftası biten güz yarıyılı öğretim dönemi kış oyunlarının yapıldığı haftaya denk geldiği için yaklaşık 1 ay geriye çekilmesi öngörülüyor. Yeni yılın eğitim dönemi 20 Eylül’de başlayıp 24 Aralık’ta tamamlanacak. Fakültelerde ve yüksek okullarda ders müfredatının yetişmesi için cumartesi günleri de dahil haftanın 6 günü eğitim verilecek. Toplamda 14 hafta sürmesi beklenen eğitimin ders ücretlendirilmesi de buna göre yapılacak. Üniversite yönetiminin konu ile ilgili olarak Sayıştay ile de görüştüğü, uygulama ile ilgili son kararın bu görüşme neticesine verileceği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.