Erzurum Haber Girişi : 19 Aralık 2012 12:16

Uyuşturucu davasında 'nane' savunması

Uyuşturucu davasında 'nane' savunması
Erzurum’da görülen uyuşturucu davasında tutuksuz yargılanan 59 yaşındaki dört çocuk annesi Tövbe K.’nın, "Bahçede uyuşturucu olarak belirlenen bu bitkileri nane içerikli koktuğu için çorbalarda kullanmayı düşünüyordum” itirafı şaşırttı.
Erzurumajans-Erzurum’da görülen uyuşturucu davasında tutuksuz yargılanan 59 yaşındaki dört çocuk annesi Tövbe K.’nın, "Bahçede uyuşturucu olarak belirlenen bu bitkileri nane içerikli koktuğu için çorbalarda kullanmayı düşünüyordum” itirafı şaşırttı.
Bir ihbar üzerine harekete geçen İspir İlçe Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, İspir ilçesine bağlı Maden köprü beldesi Meydanlı Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenledi. Tövbe K. (59), eşi Kemal K. (55), Ayten K.'nın (32) oturduğu evin bahçesinde yapılan aramada 54 gram hint keneviri tohumu (kubar esrar) ele geçirildi.

İspir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından şüpheli Tövbe K., eşi Kemal K. ve Ayten K. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan TCK’nin 188-3 maddesi kapsamında haklarında 10-15 yıla kadar değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Tutuksuz olarak yargılanan şüphelilerden dört çocuk annesi Tövbe K.’nın ifadesi mahkeme heyetini de şaşırttı. Tövbe K., "Bahçede ele geçen bitkilerin öncelikle uyuşturucu madde olduğunu bilmiyordum. Ben bu yaşıma kadar uyuşturucu kullanmadım. Bu bitkileri de bilerek yetiştirmedim. Bu bitkileri saksılarda süs bitkisi olarak büyüttüm. Sebze bostanımı sularken ekili olan bu bitkiler kendiliğinden büyümüş, bu bitkilerin nane kokusu alınca çorbalara da kullanmayı düşündüm” dedi.

Tutuksuz şüpheli Kemal K. ise, "Ben sigara bile kullanmam. Esrarın ne olduğunu bilmem. Bu olay ortaya çıktığı zaman şu anda ayrı yaşadığım eşim Tövbe’ye sorduğumda yemeklere koku verdiği için çorbalara koyduğunu söyledi suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.