Bölge Haber Girişi : 12 Kasım 2010 00:24

Vakıflar yüz güldürmeye devam ediyor!..

Vakıflar yüz güldürmeye devam ediyor!..
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü dargelirli ve yardıma muhtaç vatandaşları sevindirmeye devam ediyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü dargelirli ve yardıma muhtaç vatandaşları sevindirmeye devam ediyor. Her ayın ilk haftası yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar götüren Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, gıdadan giyeceğe kadar bir çok malzemenin dağıtımını tamamladı.

Doğu’da gecekondulaşmanın yoğun olduğu semtlerde tespit edilen bin 264 aile ve birey bazında 6 binin üzerinde kişiye yönelik Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yapılan yardımlar aralıksız sürdürülüyor. Yardımları her ayın ilk haftası dağıtan ekipler, ekmekten tüpe, kuru gıdadan giyeceğe kadar bir çok ürünü ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar bırakıyor.

Erzurum’da yardım alan 241 aileden biri olan Leyla Demir, “Allah devlete zeval vermesin. Devletimizin sayesinde kimselere muhtaç olmadan yaşıyoruz. Her ay aksatmadan her türlü ihtiyacımızı vakıflar karşılıyor. Onların sayesinde sıcak bir yemek yiyebiliyoruz" dedi.

ALTI BİN KİŞİYE YARDIM

Bölge genelinde bin 264 aile ve birey bazında 6 binin üzerinde kişiye yardımda bulunduklarını belirten Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan, yardımların 12 ay boyunca sürdüğünü belirtti. Üngan, “Öyle aileler var ki vakfın verdiği yardımlarla yaşamını sürdürüyor. Bölgede bin 241 aileye A,B,C şeklinde grupladığımız yardımlarda bulunuyoruz. 1 ve 2 kişilik ailelere A grubu 13 kilo ve 15 çeşit, 3 ve 4 kişilik ailelere B grubu 21 kilo 15 çeşit, 5 ve yukarı sayıdaki aillelere ise C grubu 28 kilo 15 çeşit gıda maddesi dağıtıyoruz. Binici sınıf olan gıda maddeleri bir ailenin ihtiyacını karşılayacak kadar çeşit koliler konularak kapıya kadar götürülüyor” diye konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak ilk ve orta dereceli öğrencilere burs, yetim ve özürlülere de aylık verildiğini aktaran Üngan, “Kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarını karşılayan yardıma muhtaç kişiler, vakıf geleneğini ve sosyal devlet ilkesini böylelikle görmüş oluyor. Bölge genelinde 750 öğrenciye burs yardımında bulunuluyor. İlk ve orta dereceli öğrencilere, yetimlere ve şehit çocuklarına 10 ay boyunca alda 50 liralık burs veriyoruz. Bölgemizde yine 300 yetim ve özürlü insanımıza aylık 317 lira veriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.