İlçeler Haber Girişi : 09 Eylül 2013 20:12

Vali Altıparmak Yedigölleri gezdi

Vali Altıparmak Yedigölleri gezdi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kaçkar Dağları'nın 3 bin 300 metresinde yer alan Yedigöller'i gezdi.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kaçkar Dağları'nın 3 bin 300 metresinde yer alan Yedigöller'i gezdi. Yüksek dağların ortasında buzul çanağı içindeki gölleri gezen Vali Altıparmak, Yedigöller'e inebilmek için doğaya uygun taş merdiven gerekli olduğunu söyledi.

Erzurum'un Karadeniz sınırındaki İspir İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 3 bin 300 metre yükseklikte bulunan ve 'saklı cennet' olarak nitelendirilen Kaçkar Dağlarının doruğundaki Yedigöller'e yaklaşık bir saatlik otomobil yolculuğu ile ulaşan Vali Ahmet Altıparmak, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kar sularının beslediği çok büyük alanı kapsayan çanak içindeki Yedigöller'e inebilmek için zorlu bir yolculuğa başlayan Vali Altıparmak engebeli araziye rağmen yanlarına giderek, bütün gölleri yakından görme imkanı elde etti.

"DOĞAYA UYUMLU TAŞ MERDİVENLE SORUN ÇÖZÜMLENEBİLİR"


Vali Altıparmak; Özel İdare Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Genel Meclis üyesi Tahsin Bayramoğlu, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Ak Partili Belediye Başkanı Osman Çakır, ilçe yöneticileri, STK temsilcileri ile birlikte yaklaşık bir saat gezdi. Etrafı yüksek dağlarla çevrili, güney kısmı karla kaplı, Yedigöller'in turizme kazandırılması için çalışma yapılacağını anlatan Vali Altıparmak, 10 kadar gölden küçük olanların küresel ısınma nedeniyle kuruduğunu belirtti.

Göllerin bulunduğu alana güçlükle inilip çıkıldığına işaret eden Vali Altıparmak, geniş bir çanak içinde bulunan Yedigöller'i görmeye gelenler için doğaya uyum sağlayacak taş merdivenle sorunun çözümlenebileceğini bildirdi. Vali Altıparmak şunları söyledi: "Bir saat içinde biri kurumuş beş göl gördüm. Diğerlerini görmek için başka bir zaman geleceğiz. Büyük göller arasında bulunan ve su bağlantısını sağlayan boğaz muhteşemdi. Boğazı mutlaka görmek lazım. Hava sıcak olsaydı, göle girmek iyi olurdu. Yedigöller harikaydı. Bir kez daha geleceğim."

Öte yandan geziye katılan Erzurum İl Genel Meclisi üyesi Ak Partili Tahsin Bayramoğlu, "Cennet merdivensiz olmaz. Ben 30 yıldan beri il genel meclisinde görev yapıyorum. Bir kentin kahramanı vali. Onun istedikleri oluyor, istemedikleri olmuyor. Sayın Valimizin turizme olan ilgi ve sevgisi nedeniyle 'İspir'in ve Yedigöller'in kaderi değişecek', diye umut ediyorum" dedi.

Yedigöllere gitmek üzere yola çıkan Vali Altıparmak güzergah üzerindeki Moryayla Köyünde bulunan Etnografya Müzesini de gezdi. Köylüler tarafından eski tarihlerde kullanılan malzemelerin sergilendiği müzedeki eserleri inceleyen Vali Altıparmak bazı malzemelerle ilgili köylülerden bilgiler de aldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.